Bedrijfsprofiel | Verkoop

Aanbieder van hoogwaardige, flexibele werk-, kantoor- en vergaderruimte

Efficiënte en winstgevende onderneming. Aanvullende sales- en marketinginspanningen bieden nog ruim potentieel voor optimalisatie van de bezettingsgraden in de huidige kantoren. Geschikt voor zowel strategische partijen als financiële partijen als ambitieuze MBI-kandidaten.

Algemeen

De onderneming biedt hoogwaardige, flexibele werk-, kantoor- en vergaderruimtes aan op A-locaties binnen Nederland. Onderscheidend zijn de moderne en professionele uitstraling, uitstekende faciliteiten en het volledige productaanbod. Het businessmodel van de onderneming is onder te verdelen in een viertal activiteiten:

 • Het verhuren van flexibele werkplekken;
 • Het verhuren van volledig ingerichte kantoorruimte;
 • Het verhuren van inspirerende vergader- en eventruimte;
 • Het aanbieden van zakelijke adressen voor bedrijfsregistratie.

De onderneming huurt meer dan 90% van het vastgoed middels langlopende huurcontracten. Het overige vastgoed is in eigen bezit.

Klanten

De onderneming heeft een gespreid klantenportfolio met meer dan 800 verschillende corporates, dienstverlenende MKB-bedrijven, ZZP’ers, ondernemers en overheidsinstellingen.

Organisatie en locatie

 • De kantoorruimtes zijn gelegen in Midden- en Zuid-Nederland;
 • De onderneming heeft tussen de 10 en 15 fte in dienst.

Financiële kengetallen

 • Omzet: € 2,0 – € 3,0 mln
 • EBITDA: € 0,5 – € 1,0 mln
 • Groeiende omzet en winstgevendheid

Rationale transactie

De aandeelhouders zijn de onderneming gestart vanuit hun eigen behoefte aan een flexibele werkomgeving. Samen hebben zij een succesvol, winstgevend concept neergezet. Na een aantal jaren van gezamenlijk ondernemerschap staan de aandeelhouders op een belangrijk strategisch punt: het realiseren van een groeiversnelling door het openen van nieuwe kantoren, of consolideren en het optimaliseren van de huidige kantoren. Het realiseren van een groeiversnelling vereist substantieel kapitaal. De substantiële kapitaalbehoefte, veranderende interesse van de aandeelhouders, en hun wens om zich te richten op andere zaken heeft hen doen besluiten de onderneming te verkopen.

Investeringsoverwegingen

 • De kantoren zijn gelegen in stadscentra van grote Nederlandse steden;
 • Uitstekende financiële resultaten en hoge (EBITDA) marge;
 • Groeipotentie: ruim potentieel bij optimalisatie van bezettingsgraden;
 • De stabiele organisatiestructuur, opgebouwde merknaam en het bewezen businessconcept vormen een solide basis voor (inter)nationale groei;
 • De kantoren hebben een moderne look en feel, er zijn geen grote investeringen noodzakelijk;
 • De flexibilisering van de arbeidsmarkt en toenemende vraag naar hoogwaardige, flexibele werkruimte met uitgebreide faciliteiten op A-locaties.

Transactie

Uitgangspunt is de verkoop van 100% van de aandelen in de onderneming.

Deel dit bedrijfsprofiel

Contact

Indien u interesse heeft in dit profiel kunt u contact opnemen met Tim van der Meer via t.vandermeer@marktlink.nl of met Max van Wakeren via m.vanwakeren@marktlink.nl. Uiteraard kunt u ook bellen naar 020 470 93 74.

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: