Bedrijfsprofiel | Verkoop

Full service online marketingbureau gespecialiseerd in digitale marketing, design en webdevelopment

De onderneming is een multidisciplinair digital marketingbureau gespecialiseerd in het optimaliseren van Google- en Bing AdWords campagnes (SEA), Search Engine Optimalisation (SEO), e-mailcampagnes, social media en het bouwen van websites en webshops.

Algemeen

De onderneming is een multidisciplinair digital marketingbureau gespecialiseerd in het optimaliseren van Google- en Bing AdWords campagnes (SEA), Search Engine Optimalisation (SEO), e-mailcampagnes, social media en het bouwen van websites en webshops.

Organisatie en locatie

 • De onderneming heeft circe 40 medewerkers in dienst waarvan een 30-tal online specialisten en dit aantal is sterk gegroeid;
 • Het kantoor is gelegen in Midden-Nederland;
 • Het managementteam heeft gezamenlijk 15 jaar ervaring binnen de onderneming.

Klanten

 • De onderneming focust op de Nederlandse en Vlaamse markt en heeft een zeer divers portfolio met klanten waaronder bekende internationale merken;
 • Klanten zijn voor langere tijd contractueel verbonden aan de onderneming en er is een laag klantenverloop.

Rationale

De huidige grootaandeelhouders hebben naast de onderneming in kwestie meerdere nieuwe initiatieven gestart. Zij zijn ook niet meer actief betrokken bij de onderneming, omdat het een volwassen stadium heeft bereikt, die minder voldoening geeft. De eigenaren willen zich richten op hun overige bedrijven; de overdracht van de onderneming maakt kapitaal vrij om dit sneller te realiseren.

Investeringsoverwegingen

 • Toegang tot een nieuw klantenbestand;
 • Specialistische kennis medewerkers;
 • Mogelijke synergievoordelen en cross-selling mogelijkheden;
 • Betrokken management;
 • Substantieel groeipotentieel en overcapaciteit;
 • Hoge mate van recurring omzet.

Financiele resultaten

80% van de omzet wordt gegenereerd door de marketingdiensten, waarbij de klant per maand betaalt voor een vooraf bepaald aantal uren (contractueel vastgelegd, hoge mate van recurring omzet). De onderneming heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de organisatie en het automatiseren van processen. Hierdoor verlopen de werkzaamheden steeds efficiënter en zijn er minder uren nodig voor hetzelfde resultaat. De onderneming verwacht de komende jaren hiervan te profiteren en sterk verder te groeien door te focussen op nieuwe medewerkers en klanten. Voor 2018 wordt een omzet van circa €2,5 miljoen begroot en een EBITDA van minstens €500k.

Deel dit bedrijfsprofiel

Contact

Indien u interesse heeft in dit profiel kunt u contact opnemen met Niek Derks via n.derks@marktlink.nl of met Tim Brouwer via t.brouwer@marktlink.nl. Uiteraard kunt u ook bellen naar +31 (0) 20 4709 374.

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: