Bedrijfsprofielen

Wilt u uw bedrijf verkopen? Of bent u juist op zoek naar een onderneming om te kopen? Bij ons vindt u een selectie van talloze bedrijven die te koop aangeboden en te koop aangevraagd worden. Als u op zoek bent naar een bedrijfsovername, bedrijfopvolging of fusie, bij Marktlink Fusies & Overnames aan het juiste adres. Wij hebben de grootste database van Nederland. Doordat we alle profielen screenen, zijn wij uw betrouwbare partner.

Verkoopprofiel

Groeiende speler binnen de IT-hardware recycling en datavernietiging

Algemeen

De onderneming is een internationaal opererende dienstverlener voor afgeschreven computer hardware; gespecialiseerd in computerrecycling, datavernietiging, ontruimen, opkopen en het verhandelen van gebruikte hardware. Een sterk groeiende onderneming (>10 jaar ervaring) met eigen mobiele harddisk vernietiger en logistiek, die over alle noodzakelijke vergunningen omtrent hardware-recycling en datavernietiging beschikt. De onderneming heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en heeft een relatief hoog EBITDA/omzetpercentage doordat de onderneming zowel aan de inkoop als de verkoopkant omzet genereert en daarnaast ook de kosten beperkt kan houden. De onderneming werkt samen met zowel kleine als grote Nederlandse klanten, evenals grote internationale ondernemingen.

Transactie rationale

De twee aandeelhouders hebben de onderneming uitgebouwd tot een speler van betekenis in haar markt. Ondanks de stevige groei de afgelopen jaren zijn de aandeelhouders nog steeds actief betrokken bij de operationele werkzaamheden. De voornaamste reden tot verkoop is de leeftijd van de aandeelhouders. Daarnaast hebben de aandeelhouders altijd geambieerd om het bedrijf klein en persoonlijk te horen, voor het behoud van deze filosofie moet met echter te vaak ‘nee’ verkopen; iets wat niet goed voelt. De voorkeur gaat uit naar de verkoop van 100% van de aandelen, waarna de aandeelhouders geleidelijk hun werkzaamheden binnen het bedrijf willen afbouwen.

Organisatie en locatie

  1. Gelokaliseerd in centraal Nederland
  2. 6,8 FTE
  3. 1 locatie, makkelijk te verhuizen
  4. Alle noodzakelijke vergunningen m.b.t. hardware recycling en datavernietiging

Financials