Samenwerken met Marktlink

Bedrijfsprofiel | Verkoop

Installatiebedrijf met resultaatgericht vastgoedonderhoud (RGVO) zoekt opvolging

Gerenommeerd installatiebedrijf met resultaatgericht vastgoedonderhoud zoekt opvolging. Het bedrijf is gevestigd in de driehoek Leiden-Utrecht-Amsterdam en richt zich op loodgieterswerk, dakwerk, verwarming en duurzame energie.

Algemeen

De onderneming is gespecialiseerd in loodgieterswerk, dakwerk, verwarming, ventilatie en duurzame energie. De onderneming voert tevens het resultaatgericht vastgoedonderhoud uit voor een grote woningcorporatie. De onderneming heeft een trackrecord van meer dan 70 jaar, waardoor het bedrijf garant staat voor kwaliteit, vakmanschap en uitstekende service;

De onderneming heeft 3 soorten activiteiten:

 • Nieuwbouwprojecten;
 • Individuele opdrachten;
 • Lange termijn onderhoudscontracten (RGVO).

Organisatie en locatie

 • De onderneming is al 30 jaar gevestigd in Midden-Nederland, in de driehoek Amsterdam-Utrecht-Leiden. Het bedrijfspand is in eigendom;
 • De onderneming werkt regionaal in een straal van 50 km van haar vestigingsplaats;
 • Er zijn 20-25 FTE werkzaam binnen de onderneming;
 • De huidige eigenaar is tevens directeur.

Financiële gegevens

 • Omzet 2017: circa € 2,5 mln.
 • EBITA 2017: circa € 150 k.

Rationale

Vanwege de leeftijd van de huidige ondernemer en het gebrek aan interne opvolging wordt er gezocht naar een overnamekandidaat die de toekomst van het bedrijf veilig kan stellen.

Investeringsrationale

 • Extra mankracht en capaciteit;
 • Uitbreiding van de klantenkring;
 • Te realiseren synergievoordelen;
 • Lange-termijncontract voor het uitvoeren van resultaatgericht vastgoedonderhoud, resulterend in een groot percentage terugkerende omzet.

Profiel koper

Geschikte potentiële kopers zijn strategische partijen met aanpalende activiteiten die op zoek zijn naar extra capaciteit of een nieuwe groep klanten willen bedienen. Deze propositie kan ook geschikt zijn voor een MBI-kandidaat die affiniteit heeft met de sector.

Transactie

Uitgangspunt is een 100% overname van de aandelen vanwege de leeftijd van de huidige ondernemer. Overname van het vastgoed is mogelijk maar geen eis.

Deel dit bedrijfsprofiel

Contact

Indien u interesse heeft in dit profiel kunt u contact opnemen met Koen Rutten via k.rutten@marktlink.nl of met Tim Brouwer via t.brouwer@marktlink.nl. Uiteraard kunt u ook bellen naar 020 47 09 374.

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: