Bedrijfsprofiel | Verkoop

Internationale leverancier van tuin- en aanverwante decoratieproducten zoekt partner om groeiambitie mee te realiseren

Vooraanstaande voorraadhoudende leverancier van tuin- en aanverwante decoratieproducten heeft de ambitie om internationaal verder door te groeien en zoekt een partner om dit samen mee te realiseren. De onderneming ontwerpt haar eigen producten met wisselende collecties en verkoopt in meer dan 60 landen.

Profiel opdrachtgever

Activiteiten

 • Vooraanstaande voorraadhoudende leverancier van tuin- en aanverwante decoratieproducten met wereldwijde afzet;
 • Ontwerpt haar eigen collecties en heeft regie over de productie;
 • Verkoop in meer dan 60 landen vanuit meerdere locaties wereldwijd;
 • Onderneming staat bekend om haar uitgebreide collectie, flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid.

Afnemers

 • Tuincentra en doe-het-zelfcentra;
 • Grootwinkelbedrijven;
 • Meubelwinkels;
 • Detailhandel.

Organisatie

 • Omzet > €25 mln.;
 • Meer dan 90 medewerkers verdeeld over meerdere locaties wereldwijd (hoofdkantoor in Nederland);
 • Groeiende omzet met circa 10-12% EBITDA;
 • Financieel sterk en gezond.

Propositie

Rationale transactie

De ondernemers hebben de onderneming uitgebouwd tot een internationale speler van betekenis. Om de verdere internationale groeiambitie en potentie van de onderneming te realiseren zoeken de aandeelhouders een sterke (financiële) partner die de onderneming kan ondersteunen op het ingezette groeipad. De aandeelhouders staan hierbij open voor een gedeeld aandeelhouderschap en wensen de komende jaren actief te blijven bij de onderneming.

Investeringsoverwegingen

 • Sterke reputatie en positie in haar markt;
 • Uitstekend platform voor internationale groei;
 • Door veelzijdigheid en omvang van het internationale klantennetwerk uitstekende basis voor een buy-and-buildstrategie;
 • Sterk eigen merk met vernieuwende collecties, met sterke recurring sales op basisartikelen;
 • Groeiende onderneming met een gezonde winstgevendheid;
 • Ondernemers blijven betrokken bij de onderneming.

Profiel koper

De ideale koper beschikt naast financiële middelen ook over toegevoegde waarde op het gebied van een internationaal netwerk en schaalvergroting.

Transactie

De aandeelhouders zijn bereid om een substantieel aandelenbelang te verkopen.

Contact

Indien u interesse heeft in dit profiel kunt u contact opnemen met Fredrik Jonker via f.jonker@marktlink.nl of met Frank Troost via f.troost@marktlink.nl. Uiteraard kunt u ook bellen naar 0570 60 70 00.

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: