Bedrijfsprofiel | Koop

Investeringsfonds met track-record zoekt IT-onderneming

Ervaren investeringsfonds, gespecialiseerd in groeistrategie en organisatieontwikkeling. Met 6 IT deelnemingen heeft het fonds uitgebreide ervaring en een breed netwerk in de IT.

Achtergrond

Het investeringsfonds heeft een bewezen track-record in het optimaliseren en professionaliseren van ondernemingen en het succesvol uitbouwen naar een substantiële omvang. Het portfolio van het investeringsfonds bevat momenteel 6 IT-ondernemingen met uiteenlopende activiteiten.

Toegevoegde waarde

 • Ervaren team met complementaire kennis en vaardigheden:
 • Strategisch, financieel, hands-on
 • Commercieel, pragmatisch
 • Sterk netwerk binnen de IT-branche
 • Nieuw fonds met ruime financiële mogelijkheden

Investeringsbeleid gericht op:

 • Groeiambities versnellen
 • Aanbrengen van strategische focus
 • Verdere ontwikkeling directieteam en organisatiestructuur
 • Ontwikkelen en uitrollen van een nieuwe strategie

Het team achter het fonds heeft bewezen organisaties te kunnen helpen bij het versnellen van hun ambities door betrokkenheid op het gebied van management en opvolging, structureren van groeiplannen en het betreden van nieuwe markten.

Focus

Er wordt gezocht naar een volwassen Nederlandse IT-onderneming met een bewezen businessmodel actief in een van de volgende gebieden:

 • Software / SaaS
 • Dataplatform / datascience

Omvang en organisatie

 • Operationele winstgevendheid tussen € 1 en € 4 mln, of lager indien zeer sterk groeiend
 • Schaalbaar businessmodel
 • Gevestigd in Nederland

Vorm van overname

Voorkeur voor overname van een meerderheidsbelang, samen met een zittend directieteam

Deel dit bedrijfsprofiel

Contact

Indien u interesse heeft in dit profiel kunt u contact opnemen met Bart Steenmeijer via b.steenmeijer@marktlink.nl of met Max van Wakeren via m.vanwakeren@marktlink.nl. Uiteraard kunt u ook bellen naar 073 303 27 86.

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: