Bedrijfsprofiel | Verkoop

Onafhankelijke specialist van medische diagnostiek

De onderneming is een sterk winstgevende specialist in psychiatrische, (neuro-)psychologische en neurologische diagnostiek in een niche binnen de gezondheidszorg.

Activiteiten

 • Een sterk groeiend bedrijf in de medische diagnostiek in verschillende specialismen met een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van circa 10% (in de periode van 2013 en 2017)
 • De onderneming opereert binnen een commerciële niche van de gezondheidszorg. De onderzoeken hebben veelal het karakter van een keuring of second opinion.

Algemene informatie

Investeringsoverwegingen

 • Financieel solide: EBITDA marge consequent ruim boven de 30%;
 • Groeipotentieel van ten minste 100% binnen 5 jaar;
 • Ervaren specialisten en managementteam;
 • Grote klantenspreiding en landelijke dekking;
 • Goede marktpositie in deze groeiende markt;
 • Solide reputatie in de markt met een track record van ruim 10 jaar;
 • Groeiende onderneming met beperkt risico.

Financiële kengetallen

Reden van verkoop

 • De eigenaar heeft de wens om in het kader van een pre-exit strategie een deel van zijn aandelenbelang te verzilveren.
 • De eigenaar is bereid als aandeelhouder/adviseur betrokken te blijven bij de onderneming. De onderneming staat aan de vooravond van de volgende groeifase, die via autonome groei of via buy-and-build verwezenlijkt kan worden.

 

Deel dit bedrijfsprofiel

Contact

Indien u interesse heeft in dit profiel kunt u contact opnemen met Vincent Pastoor via v.pastoor@marktlink.nl of met Huub Verbeeten via h.verbeeten@marktlink.nl. Uiteraard kunt u ook bellen naar 073 303 27 86.

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: