Bedrijfsprofielen

Wilt u uw bedrijf verkopen? Of bent u juist op zoek naar een onderneming om te kopen? Bij ons vindt u een selectie van talloze bedrijven die te koop aangeboden en te koop aangevraagd worden. Als u op zoek bent naar een bedrijfsovername, bedrijfopvolging of fusie, bij Marktlink Fusies & Overnames aan het juiste adres. Wij hebben de grootste database van Nederland. Doordat we alle profielen screenen, zijn wij uw betrouwbare partner.

Verkoopprofiel

Ontwikkelaar en producent van hoogwaardige weegapparatuur

Algemeen

De onderneming ontwerpt, fabriceert en levert weegapparatuur voor diverse industrieën wereldwijd.

  • Productie: van standaard weegschalen tot geavanceerde weeginstallaties (zowel mechanisch als softwaregestuurd)
  • Service en onderhoud: vakkundig onderhoud, service en kalibratie van de apparatuur

 

 

 

Investeringsoverwegingen

  1. Hoge mate van terugkerende omzet door service- en onderhoudscontracten.
  2. De onderneming is onderscheidend in flexibiliteit. Dankzij de eigen productie kan de onderneming weegsystemen leveren die afwijken van de standaardafmetingen.
  3. Sterke naam binnen nichemarkten. De reeds opgedane ervaring binnen deze niches heeft geleid tot een sterke marktpositie en ruime (internationale) groeikansen voor de toekomst.
  4. Sterk klantenbestand. De onderneming heeft meer dan 240 unieke en loyale klanten in 2018.
  5. Kwaliteit en vakmanschap. De onderneming garandeerd uiterste precisie, heeft meerdere erkenningen en is ‘erkend keurder’.
  6. Mogelijke synergievoordelen en cross-sellingmogelijkheden tussen de diensten en producten van de koper en die van de onderneming.

Transactie rationale

  • De huidige DGA heeft de onderneming in meer dan 10 jaar uitgebouwd naar het huidige niveau. Hij heeft nu de wens om de onderneming over te dragen aan een nieuwe eigenaar die goed aansluit op de bedrijfsvoering van de onderneming.
  • Het uitgangspunt is de verkoop van een meerderheid van de aandelen. De DGA is bereid zich nog langere tijd te committeren aan de onderneming, indien gewenst.

Financials

Marktlink