Marktlink Fusies & Overnames
Met ca. 100 collega's verdeeld over 7 vestigingen de grootste M&A specialist van de Benelux.

Snel groeiende installatieonderneming overweegt strategische opties: aansluiting bij een strategische partner of fungeren als basis voor uitrol van een buy-and-buildstrategie

Home > Bedrijfsprofielen > Snel groeiende installatieonderneming overweegt strategische opties: aansluiting bij een strategische partner of fungeren als basis voor uitrol van een buy-and-buildstrategie
Verkoopprofiel

Algemeen

De onderneming betreft een totaalinstallateur (‘E&W’) met een sterke marktreputatie voor het ontwerp, aanleg en beheer van duurzame installaties voor opdrachtgevers in onder andere utiliteit, zorg, retail en onderwijs.

Investeringsoverwegingen

  1. Sterke reputatie en toonaangevende marktspeler binnen de installatiesector
  2. Bewezen partij in het bouwen van zeer duurzame installaties
  3. In staat om projecten te begeleiden in ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud met één aanspreekpunt
  4. Bewezen trackrecord en deskundig personeelsbestand
  5. Interessant als strategische target voor grotere marktpartijen die een marktpositie en vakkundige mensen zoekt in een interessante niche.

Reden van verkoop

De aandeelhouders van de onderneming hebben een sterk fundament gelegd, de onderneming staat momenteel aan de vooravond van een volgende groeifase en verdere professionalisering. De huidige aandeelhouders zijn echter toe aan een nieuwe uitdaging en overwegen deze stappen over te laten aan een nieuwe eigenaar.

Omzet 2016-2020