Bedrijfsprofielen

Wilt u uw bedrijf verkopen? Of bent u juist op zoek naar een onderneming om te kopen? Bij ons vindt u een selectie van talloze bedrijven die te koop aangeboden en te koop aangevraagd worden. Als u op zoek bent naar een bedrijfsovername, bedrijfopvolging of fusie, bij Marktlink Fusies & Overnames aan het juiste adres. Wij hebben de grootste database van Nederland. Doordat we alle profielen screenen, zijn wij uw betrouwbare partner.

Verkoopprofiel

Snelgroeiende en goed renderende technische groothandel zoekt investeerder voor volgende groeifase

Activiteiten

  • De onderneming is een ervaren en snelgroeiende technische groothandel die zich sinds de oprichting volledig heeft gespecialiseerd in de in- en verkoop van hoogwaardige gereedschappen en producten ten behoeve van diverse metaalbewerkingsdisciplines.
  • Als veelal exclusief importeur van diverse toonaangevende merken levert de onderneming rechtstreeks aan de eindgebruiker, middels haar (deels) voorraadhoudende positie kunnen korte levertijden gehanteerd worden.
  • Dankzij jarenlange ervaring, het beschikken over de benodigde technische kennis om haar klanten optimaal te adviseren en een breed maar gefocust productassortiment heeft de onderneming een sterke reputatie en een loyaal (en groeiend) klantenbestand opgebouwd.

Aanleiding (gedeeltelijke) verkoop

  • De oprichters en aandeelhouders van de onderneming hebben een zeer sterk fundament gelegd, de onderneming staat momenteel aan de vooravond van een volgende groeifase en verdere professionalisering.
  • Om de volgende stappen zo effectief mogelijk te kunnen zetten en het volledige toekomstpotentieel van de onderneming te kunnen benutten overwegen de aandeelhouders een gedeeltelijke verkoop van de aandelen (pre-exit, waarbij de verkopers een deel van de verkoopopbrengst zullen herinvesteren) aan een ervaren investeerder die gezamelijk met de huidige aandeelhouders de onderneming naar een volgend niveau kan tillen.
  • De aandeelhouders wensen gedurende een nader overeen te komen aantal jaren betrokken te blijven bij de onderneming.

Kenmerken onderneming

Omzet: Realisatie 2018 > € 10.000.000,-
Marktpositie: Sterke reputatie, een vooraanstaande marktspeler
Aanbod: Breed en kwalitatief hoogwaardig productassortiment
Omzetgroei: CAGR periode 2015-2018: >10%
Medewerkers: Ervaren, gekwalificeerd en vakbekwaam personeel
Klanten: Loyaal klantenbestand, bestaande uit meer dan 800 actieve klanten
EBITDA: Realisatie 2018: > € 1.250.000,-
Spreiding omzet: Zeer gelijkmatige omzetverdeling over klanten en productgroepen
Financiële performance: Sterk groeiende en goed renderende onderneming


Financials

Marktlink