Bedrijfsprofiel

Snelgroeiende ICT onderneming met multilingual schaalbaar Enterprise Content Management software (SaaS)

Zeer goed aangeschreven bewezen software product op een SaaS-platform is in eigen beheer ontwikkeld en de ondernemer heeft de onderneming opgebouwd tot het huidige niveau. Met de juiste aandeelhouder kan de onderneming sneller groeien. Met name door schaalbaarheid en multilingual mogelijkheid van de software heeft de onderneming grote groeipotentie in zowel bestaande als nieuwe (Europese) markten.

Profiel opdrachtgever

Activiteiten

 • Onderneming levert breed toepasbare toekomstbestendige B2B Enterprise Content Management SaaS oplossingen;
 • Eigen development- en supportactiviteiten;
 • Beschikt over unieke geïsoleerde eigen infrastructuur voor optimale datasecurity;
 • Door flexibiliteit van het gekozen platform is de onderneming onderscheidend in customisation en schaalbaarheid;
 • Hoge mate van client lock-in door meerjarige contracten en klantbetrokkenheid bij softwaredoorontwikkeling.

Afnemers

 • Gemeenten;
 • Waterschappen;
 • Onderwijsinstellingen.

Organisatie

 • Omzet tussen de €3 – €5 mln.;
 • Groeiende omzet met >20% EBITDA;
 • Gevestigd in Nederland.

Propositie

Rationale transactie

De ondernemer heeft met de ontwikkeling van de software en de groei van de organisatie de onderneming opgebouwd tot het huidige niveau. Met de juiste aandeelhouder kan de onderneming sneller groeien. Daarnaast heeft de ondernemer de wens zich meer te richten op andere activiteiten.

Investeringsoverwegingen

 • Zeer goed aangeschreven bewezen softwareproduct op basis van moderne NoSQL databases op een SaaS-platform;
 • Door schaalbaarheid en multilingual mogelijkheid heeft de onderneming grote groeipotentie;
 • Het marktaandeel kan substantieel uitgebreid worden in de bestaande markten en biedt veel kansen in nieuwe (Europese) markten;
 • Klanten op basis van abonnementsvorm met meerjarige contracten;
 • Groeiende onderneming met stabiel groeiende cashflow;
 • Management blijft betrokken bij de onderneming.

Profiel koper

De ondernemer staat open voor zowel strategische als financiële partijen.

Transactie

Uitgangspunt is een verkoop van 100% van de aandelen.

Contact

Indien u interesse heeft in dit profiel kunt u contact opnemen met Fredrik Jonker via f.jonker@marktlink.nl of met Frank Troost via f.troost@marktlink.nl. Uiteraard kunt u ook bellen naar 0570 60 70 00.

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: