Bedrijfsprofielen

Wilt u uw bedrijf verkopen? Of bent u juist op zoek naar een onderneming om te kopen? Bij ons vindt u een selectie van talloze bedrijven die te koop aangeboden en te koop aangevraagd worden. Als u op zoek bent naar een bedrijfsovername, bedrijfopvolging of fusie, bij Marktlink Fusies & Overnames aan het juiste adres. Wij hebben de grootste database van Nederland. Doordat we alle profielen screenen, zijn wij uw betrouwbare partner.

Verkoopprofiel

Snelgroeiende, innovatieve elektrotechniek-installateur is opzoek naar een nieuwe eigenaar

De onderneming is verantwoordelijk voor de installatie, service en het onderhoud van elektrische voorzieningen voor een groot aantal gerenommeerde B2B-klanten, met een strategische focus op duurzaamheid en innovatie binnen de renovatie/transformatie van de woning- en utiliteitsbouw. De onderneming is middels het loyale personeelsbestand, de proactieve incorporatie en borging van technologische expertise en de efficiënte organisatieprocessen relatief eenvoudig te integreren.


Strategische investeringsoverwegingen

  • Toegang tot leidende positie binnen nichemarkten, profiterend van de energietransitie
  • Onderscheidend in kwaliteit, resulterend in vertrouwensrelaties met blue chip klanten
  • Innovator advantage als voorloper in de verduurzaming van de installatiebranche
  • Deskundig personeelsbestand, bestaande uit loyale en hoogopleide medewerkers
  • Straks georganiseerde organisatie met sterke interne processen (incl. ISO-certificering)

Transactie rationale

De huidige eigenaren hebben een natuurlijk moment bereikt waarop zij de onderneming graag overdragen aan  een nieuwe eigenaar. De voorkeur gaat uit naar de verkoop van 100% van de aandelen aan een strategische koper.

Omzet en EBITDA 2020