Bedrijfsprofiel | Verkoop

Sterk gepositioneerd detacheringsbureau in een groeiende en kennisintensieve markt

De onderneming heeft een bewezen track record in de detacheringsmarkt en heeft daar een uitgebreid netwerk opgebouwd. Het huidige management zoekt een partner om de beoogde toekomstige groei te kunnen realiseren.

Achtergrond

 • Onderneming actief in een sterk groeiende en kennisintensieve ICT-markt;
 • In meer dan 25 jaar uitgegroeid tot belangrijke landelijke speler in de zakelijke dienstverlening.
 • Specialist met unieke HR-benadering.
 • Gevestigd in de Randstad met meer dan 50 werknemers;
 • Omzet: € 5 tot € 10 mln., EBITDA: 10% -15%.

Toegevoegde waarde

 • Groeiend aantal goed gecertificeerde professionals in vaste dienst;
 • Een bewezen trackrecord bij haar klanten en een sterk netwerk opgebouwd;
 • Unieke positie in de markt vanwege positie als preferredsupplier bij gerenommeerde klanten en lange-termijnsamenwerkingsverbanden met partners.

Rationale transactie

De huidige eigenaren hebben het bedrijf uitgebouwd tot een succesvolle onderneming en zijn op een natuurlijk moment gekomen om afstand van de onderneming te nemen. Het huidige management is bekwaam en zou graag met een nieuwe partij de MBO vorm willen geven om de beoogde toekomstige groei te realiseren.

Investeringsoverwegingen

 • Sterke positie in een snel groeiende markt;
 • Beschikking over een uitgebreid netwerk en een unieke methode voor de ontwikkeling van haar personeel;
 • Zeer solide financiële resultaten;
 • Beperkte investeringsbehoefte;
 • Schaalbaarheid: De organisatie is zo gepositioneerd dat de beoogde groei in de komende jaren samen met een nieuwe partner (zonder verdere aanpassingen in de ondernemingsstructuur) versneld kan worden.

Profielkoper en transactie

De ideale koper (strateeg of investeringsmaatschappij) beschikt naast financiële middelen ook over aanvullende toegevoegde waarde op het gebied van het structureren van groei of kennis van de detacheringsmarkt.

Transactie

Uitgangspunt voor de transactie is een gedeeld aandeelhouderschap met een minderheidsbelang voor het huidige management.

Deel dit bedrijfsprofiel

Contact

Indien u interesse heeft in dit profiel kunt u contact opnemen met Marlon Putter via m.putter@marktlink.nl of met Luc Keltjens via l.keltjens@marktlink.nl. Uiteraard kunt u ook bellen naar 020 470 93 74.

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: