Bedrijfsprofiel | Koop

Sterk groeiende strategische partij zoekt bedrijven ter overname actief op het gebied van Testen, Inspecteren, Certificeren en Compliance

De onderneming richt zich op TICC services binnen vier sectoren: voedsel, bouw & infra, brandveiligheid, en arbeid compliance en zoekt ondernemingen die de huidige marktpositie kunnen versterken, dan wel uitbreiden binnen andere sectoren. Bedrijven die actief zijn in TICC ondersteuning, of services zoals softwarebedrijven, vallen ook binnen het zoekprofiel.

Profiel opdrachtgever

Activiteiten

De onderneming richt zich op Testen, Inspecteren Certificeren en Compliance (TICC) binnen vier sectoren: voedsel, bouw & infra, brandveiligheid, en arbeid compliance. Door middel van autonome groei, acquisities en internationale expansie streeft men ernaar om een dominante regionale TICC speler te worden. Ter ondersteuning van haar dienstverlening heeft de onderneming laboratoria en software tools tot haar beschikking.

Eigenschappen

  • Nieuwe speler met ambitieuze doelstellingen;
  • Enthousiaste teams met specialistische kennis (350 FTE);
  • Onderscheidend in klantfocus en gebruik van slimme technologie Sterk groeiende onderneming met uitstekende marges;
  • Ervaren management met een bewezen track record.

 

 Zoekprofiel onderneming

Activiteiten

De opdrachtgever zoekt bedrijven die actief zijn in de TICC markt om haar bestaande positie te versterken dan wel te verbreden in aanpalende sectoren. Te denken valt aan bedrijven die inspecties verrichten (zoals vloeren of bouwveiligheid), certificeringen voor BHV, ondersteunen in het uitvoeren van nieuwe wetgeving (zoals REACH) of bedrijven die diensten leveren die TICC processen verbeteren met behulp van software tools.

Criteria

  • EBITDA van 0,5 tot 3 miljoen;
  • 10+ werknemers;
  • Overname van een meerderheidsbelang, bij voorkeur 100%;
  • Internationale activiteit en schaalbaarheid is een pré.
  • Gevestigd in Nederland, België, of Duitsland.

Deel dit bedrijfsprofiel

Contact

Indien u interesse heeft in dit profiel kunt u contact opnemen met Vincent Pastoor via v.pastoor@marktlink.nl of met Huub Verbeeten via h.verbeeten@marktlink.nl. Uiteraard kunt u ook bellen naar 073 303 27 86.

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: