Bedrijfsprofielen

Wilt u uw bedrijf verkopen? Of bent u juist op zoek naar een onderneming om te kopen? Bij ons vindt u een selectie van talloze bedrijven die te koop aangeboden en te koop aangevraagd worden. Als u op zoek bent naar een bedrijfsovername, bedrijfopvolging of fusie, bij Marktlink Fusies & Overnames aan het juiste adres. Wij hebben de grootste database van Nederland. Doordat we alle profielen screenen, zijn wij uw betrouwbare partner.

Verkoopprofiel

Toonaangevend executive-searchburebau zoekt (strategische) partner

Algemeen

De onderneming is hét executive-searchbureau voor toonaangevende posities in de semi-publieke sector en richt zich op verschillende niveaus binnen de topfuncties. Het bedrijf heeft een goede reputatie opgebouwd en onderhoudt langdurige relaties met zowel klanten als kandidaten.

Organisatie

  • De onderneming werkt met een professioneel team voor het uitvoeren van kwalitatief hoogwaardige opdrachten, waarbij de privacy van kandidaten gewaarborgd wordt;
  • De zeer ervaren consultants weten de markt te doorgronden en worden gezien als gerespecteerde gesprekspartners voor opdrachtgevers;
  • De onderneming maakt gebruik van een zorgvuldig opgebouwde database.

Rationale transactie

Door het uittreden van de DGA zijn de overige partners op zoek naar een managing partner die de onderneming kan leiden. De meerderheid van de aandelen zal worden verkocht aan een (strategische) koper met verstand van deze branche. Het overnameproces heeft korte tijdslijnen. Medio 2019 zal de overdacht van de aandelen plaatsvinden.

Investeringsoverwegingen

  1. Gevestigde naam en reputatie
  2. Direct toetreding tot het hoge marktsegment binnen de semi-publieke sector
  3. Er zijn groeimogelijkheden te realiseren op verschillende vlakken

Profiel koper

De partners zijn op zoek naar een overnamekandidaat die kwaliteit hoog in het vaanadel heeft staan.

  • Strategische partij: executive-searchbureau, werving- en selectiebureau met de ambitie zich aan de top van de markt te positioneren of organisatieadviesbureau (semi-publieke sector).
  • MBI-kandidaat: netwerk binnen executive-search, verantwoordelijkheidsgevoel in de rol van managing partner en de ambitie om de organisatie verder te laten groeien.

Financials

 

Marktlink