Bedrijfsprofiel | Verkoop

Vooruitstrevende arbodienstverlener zoekt nieuwe eigenaar

Groeiende, vooruitstrevende arbodienstverlener met unieke klantgerichte werkwijze zoekt nieuwe eigenaar die groei in de juiste banen weet te leiden en de onderneming naar de volgende fase kan brengen.

Activiteiten

 • Een groeiende arbodienstverlener die zich onderscheidt door de unieke werkwijze en hoge kwaliteit van dienstverlening waarmee arbeidsverzuim duurzaam bestreden wordt;
 • De dienstverlening van de onderneming omvat een integraal pakket aan arbodiensten en organisatieadvies.

Algemene informatie

 • Kennisintensieve organisatie met medewerkers met brede ervaring in de arbodienstverlening;
 • Hoogwaardig en divers klantenportfolio bestaande uit organisaties in tal van verschillende branches;
 • Onderscheidend, innovatief en klantgericht businessmodel;
 • Gunstig gelegen in de Randstad van waaruit heel Nederland wordt bediend;
 • Ervaren team van +/- 20 inzetbaarheidsdeskundigen met brede expertise.

Investeringsoverwegingen

 • Vooruitstrevend verdienmodel gebaseerd op een vergoeding per geleverde dienst en op het gerealiseerde rendement op verzuimreductie;
 • Zeer hoge mate van stabiele en recurring omzet door langlopende contracten met klanten van meerdere jaren;
 • Goede naam in de markt door unieke aanpak en bewezen track-record;
 • Diepgaande kennis van de markt, veranderende wet- en regelgeving en ontwikkelingen;
 • Groeiende markt waarbij er door veranderende marktomstandigheden en Arbowet- en regelgeving steeds meer vraag komt naar maatwerk arbodienstverlening;
 • Lean organisatie met lage overhead.

Key financials (2018P)

 • Omzet: c. € 3,0 miljoen
 • EBITDA: c. €350k

Rationale van verkoop

De huidige eigenaar heeft de onderneming opgericht en opgebouwd naar het huidige niveau. De fase waarin de onderneming nu verkeert vraagt om een sterke manager die de groei op organisatorisch gebied in de juiste banen weet te leiden. De huidige eigenaar is echter geen manager, maar een ondernemer. Daarom is nu de wens ontstaan om de onderneming over te dragen aan een nieuwe eigenaar die de onderneming verder kan brengen naar de volgende fase en die de huidige kansen in de markt weet te benutten.

Voorgestelde transactie

Het uitgangspunt is een activa/passiva transactie of de verkoop van 100% van de aandelen. De huidige eigenaar wenst de onderneming zorgvuldig over te dragen en is daarvoor beschikbaar voor een bepaalde periode na de transactie om dit te realiseren.

Deel dit bedrijfsprofiel

Contact

Indien u interesse heeft in dit profiel kunt u contact opnemen met Marlon Putter via m.putter@marktlink.nl of met Maikel Barcena via m.barcena@marktlink.nl. Uiteraard kunt u ook bellen naar 020 4709 374.

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: