Bedrijfswaardering

Bedrijfswaardering wordt vaak gemaakt bij bijvoorbeeld een overname, uitkoop, inkoop, conflict of fusie. In dat geval willen de betrokkenen weten wat het bedrijf waard is voordat er over de prijs gesproken wordt. De waardebepaling van een bedrijf wordt in bijna alle gevallen uitgevoerd door een specialist in bedrijfswaarderingen. Deze Register Valuators zijn onafhankelijke specialisten die ingezet kunnen worden om dit te doen. Het bepalen van de bedrijfswaarde is afhankelijk van zeer veel factoren en vaak zijn de belangen bij een waardering groot. Er zijn verschillende methodes om de bedrijfswaarde te berekenen. Deze kunnen tot verschillende uitkomsten leiden. Het is daarom ook aan te raden om een deskundige en onafhankelijke partij een waardebepaling van uw bedrijf te laten uitvoeren. Met twintig jaar ervaring is Marktlink uw partner bij een bedrijfswaardering.

Bedrijfswaardering bij Marktlink Fusies & Overnames

Er is eigenlijk geen exacte methode om een bedrijf te waarderen. Bij fusies en overnames geldt namelijk dat de verkoper de prijs omhoog wil duwen en de potentiële koper de prijs omlaag probeert te krijgen. Er zijn verschillende methodes om een goed beeld te geven van de bedrijfswaarde. Wij hanteren in principe alleen de Discounted Cash Flow (DCF) en de verbeterde rentabiliteitswaarde methode. De gedetailleerde DCF methode bepaalt de waarde van een onderneming op basis van toekomstige inkomsten die uit de onderneming beschikbaar komen voor de verschaffers van eigen en vreemd vermogen van het bedrijf. De verbeterde rentabiliteitswaarde methode gaat uit van de winsten die het bedrijf bij voortzetting van de ondernemingsactiviteiten kan realiseren. De specialisten van Marktlink bepalen per situatie welke methode er wordt gehanteerd.

Uw voordelen bij Marktlink Fusies & Overnames

Als specialist begeleidt Marktlink op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Lees hier uw voordelen:

  • 20 jaar ervaring met bedrijfswaardering
  • Bestand 15.000 kopers en verkopers
  • Onafhankelijk advieskantoor
  • 95% slagingskans

Bedrijfswaardering via de specialist

Of u nou uw bedrijf wilt verkopen of een andere onderneming wilt overnemen; in beide gevallen is de waardebepaling een belangrijk onderdeel in het proces bij de aan- en verkoop van een bedrijf. De specialisten van Marktlink Fusies & Overnames begeleiden u graag bij het bepalen van de waarde van een onderneming. Onze partners en managers hebben samen tientallen jaar ervaring met het adviseren en begeleiden van ondernemers bij het aankopen en verkopen van bedrijven. Maak gerust een vrijblijvende afspraak met één van onze specialisten.

Neem contact op

bedrijfswaardering

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: