De Overname Live

[podcast_popup url=”https://www.bnr.nl/player/audio/10055072/10317251″]Beluister podcast (Deel 1)[/podcast_popup]

[podcast_popup url=”https://www.bnr.nl/player/audio/10055071/10317251″]Beluister podcast (Deel 2)[/podcast_popup]

Bankier Bob Kaptein nam Maison Kelder over van Lucas Jonker, Pieter Paul Verheggen nam met Motivaction het failliete Trendbox over en Henk van Koeveringe verkocht zijn vakantiebedrijf Roompot.

Bij de afsluiting van de serie radioprogramma’s van De Overname op 26 januari, met een live event in Museum Werf Het Kromhout in Amsterdam, kwamen drie verhalen van overnames samen.

Banketbakker
Bob Kaptein werkte jarenlang bij een bank, maar bij de zoveelste reorganisatie trok het ondernemerschap. Na  een lange zoektocht kwam hij uit bij Maison Kelder, een begrip in Den Haag en omstreken waar zelfs het koninklijk huis het hazelnootschuimgebak koopt. Maar hoe overtuigde hij Lucas Jonker, de eigenaar en een banketbakker in hart en nieren ervan dat hij als bankier de juiste partij was om zijn bedrijf over te nemen? Samen vertellen ze hun verhaal.

Failliet bedrijf
Pieter Paul Verheggen nam met onderzoeksbureau Motivaction zijn kleinere branchegenoot Trendbox over, nadat dat eind vorig jaar failliet ging. Hij vertelt waarom hij gelooft dat Trendbox levensvatbaar is en hoe je zorgvuldig omgaat met bijvoorbeeld het personeel van een failliet bedrijf.

Roompot
Voor Henk van Koeveringe was het nooit een vraag of zijn kinderen het bedrijf wilden overnemen, daarvoor had hij teveel ellende gezien bij de familiebedrijven die hij overnam. Daarom begon hij rond de millenniumwisseling aan een overdracht aan private equity. Op deze manier kon hij het bedrijf professioneel verder laten groeien en tegelijkertijd werken aan overdracht.

De tranen achter de transacties, het zweet achter de deals. In De Overname gaat Paul van Liempt op zoek naar de verhalen achter spraakmakende overnames in Nederland. Elke dinsdag van 19:00 tot 19:30.

Medesponsoren: The Room - Helping you focus    Virtual Vaults

 Marktlink Fusies en Overnames 20 jaar!


 

Tom Beltman

Wilt u weten wat Marktlink kan betekenen?

Neem contact op

Passie voor overnames

Marktlink