Marktlink Fusies & Overnames
Met ca. 100 collega's verdeeld over 7 vestigingen de grootste M&A specialist van de Benelux.

Frisilux Holding verwerft meerderheidsbelang in Iso Beauty B.V.

Home > Deals > Frisilux Holding verwerft meerderheidsbelang in Iso Beauty B.V.

Klant

Ondernemer en arts Roelof Fokkema is eigenaar van Frisilux Holding. Met zijn internationale achtergrond en brede kennis in haar-, huid- en anti-aging producten wil Fokkema Iso Beauty verder uitbouwen.

Wens

Fokkema zocht uitbreiding van het productportfolio met diverse andere merken om het hoofd te bieden aan de toenemende marktvraag. Hiernaast wil de onderneming een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe skincare-, haircare- en anti-agingproducten om een bredere markt te bedienen.

Resultaat

Marktlink stuitte bij de zoektocht op ISO Beauty B.V., dat in 2007 is opgericht door Gal Peled. De distributeur van stijltangen, krultangen, föhns, haaraccessoires, haarverzorgingsproducten en cosmeticaproducten in het hogere marktsegment levert aan de groothandel, maar ook aan e-commerce bedrijven en retailketens. ISO Beauty distribueert haar producten exclusief in de Benelux, Scandinavië en de DACH landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland).

De heer Peled blijft vooralsnog actief betrokken bij de organisatie. De onderneming wordt gezamenlijk geleid, waarbij Gal Peled zich blijft richten op commercie en klantcontacten en Roelof Fokkema naast commercie zich gaat richten op de interne organisatie en productontwikkeling.

Rol Marktlink

Marktlink Fusies en Overnames ontzorgde Fokkema in het gehele overnameproces.

Quote

Jeffrey Scholtens van Marktlink: “In de zoektocht naar het bedrijf ter overname heeft Marktlink samen met Roelof Fokkema vele verschillende ondernemers gesproken om uiteindelijk uit te komen bij Iso Beauty. De klik tussen Gal en Roelof was er vanaf de eerste kennismaking. Dit zorgde voor een erg fijn en vlot traject. Beide heren delen daarbij dezelfde toekomstvisie. De complementaire persoonlijkheden, kwaliteiten en ervaring van de heren versterken elkaar en dragen bij aan realiseren van de beoogde internationale expansie van ISO.”

Magazine #12

Nieuw: Marktlink editie #12

Bekijk direct online