Financiering van een bedrijf is essentieel voor de bedrijfsvoering. Marktlink Fusies & Overnames is onafhankelijk adviseur, voor zowel ondernemers, participatiemaatschappijen, MBI’s en MBO’s. Wij hebben 20 jaar ervaring met overnamefinancieringen, herfinancieringen, vastgoedfinancieringen, recaps, pre-exits en groeifinancieringen tussen de 1 en 200 miljoen euro.

Database met meer dan 250 financiers

De afgelopen tien jaar is het financieringslandschap sterk veranderd. Naast banken is de rol van andere financiers sterk toegenomen. Te denken valt, naast banken en private equity funds, aan Mezzanine fondsen, informal investors, crowdfunding, private placements en family offices. Marktlink Fusies & Overnames heeft een groot netwerk met meer dan 250 professionele financiers in binnen- en buitenland, welke wij in een database bijhouden voor welke financieringsuitgangspunten we bij wie terecht kunnen.

Sterk track record

Ook in mindere tijden is het ons te allen tijde gelukt om een passende financiering te vinden. Nu heeft u een bedrijf gevonden en overeenstemming bereikt met de verkoper. Dan volgt een belangrijke stap: het verkrijgen van de juiste financiering. Op dat moment spelen er voor u allemaal vragen:

 • Naar welke banken stap ik toe voor mijn financiering?
 • Of is misschien een investeringsmaatschappij geschikter?
 • Welke financieringsvormen zijn er eigenlijk en welke is voor mij het meest geschikt?
 • Hoeveel geld kan ik lenen en hoeveel kan ik op een andere wijze financieren?
 • Welke eisen stellen banken?
 • Hoeveel kan ik aflossen en hoeveel rente moet ik betalen?
 • In hoeverre moet ik zelf borg staan?

Scherpe en passende financiering

Door onze ruime ervaring en ons netwerk is Marktlink Fusies & Overnames bij uitstek in staat om in korte tijd een scherpe en passende financiering voor u te vinden. Wij stellen samen met u een financieringsaanvraag op waarin onder meer de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • De onderneming die wordt overgenomen
 • De koper van het bedrijf dat te koop staat
 • Marktanalyse
 • Toekomstvisie/ businessplan
 • Dealstructuur
 • Financiële prognoses
 • Kredietaanvraag

Dit document wordt zodanig opgesteld dat banken de benodigde informatie hebben om een scherpe offerte te kunnen uitbrengen. Vervolgens gaan wij samen met u in gesprek met de banken.

De juiste aanbieder

Wij zorgen er altijd voor dat meerdere banken en/of investeringsmaatschappijen worden benaderd. De aanbiedingen van deze drie à vier partijen worden samen met u geanalyseerd, en op basis van geboden financiële condities en uw persoonlijke voorkeur selecteren we de aanbieder. Hierbij spelen naast de harde factoren (rentetarief, aflossingsschema, etc.) ook zachtere factoren mee, zoals de persoonlijke klik met de bank.

Passende financiering

Door onze ruime ervaring en ons netwerk zijn wij bij uitstek in staat om in korte tijd een scherpe en passende financiering voor u te vinden. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met onze professionals. Zij geven u een advies op maat.

Recensies | Wat onze klanten over ons vertellen

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: