heruvent
Remon Lustenhouwer

Fam. Ruijs draagt Heruvent B.V. over aan Max Barenbrug

Cuijk, 21 februari 2017 -Ondernemer Max Barenbrug heeft, samen met zijn mede-investeerder Giovanni Sekeris, 100% van de aandelen overgenomen van Heruvent B.V, ook bekend onder de naam vlakkelichtkoepel.nl. Heruvent is ontwikkelaar, producent en leverancier van hoogwaardige daglichtelementen voor platte en licht hellende daken ten behoeve van particuliere en utiliteitsbouwwerken. Marktlink Fusies & Overname begeleidde Barenbrug bij de aankoop.

Heruvent is opgericht in 2010 door Hans Ruijs (1953) en zoon Erik (1978). Later is de jongste zoon Paul Ruijs (1985) bij de onderneming betrokken als bedrijfsleider. Het drietal heeft het bedrijf de afgelopen zes jaar uitgebouwd tot een financieel gezond familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een bekende speler op de Nederlandse en Belgische markt met een sterke reputatie. De oorspronkelijke oprichters van Heruvent vinden het tijd om het stokje van de dagelijkse leiding over te dragen.

Vlakkelichtkoepel.nl levert prefab daglichtproducten, meestal compleet inclusief bouwkundige opstand, die direct geplaatst kunnen worden zonder verdere samenbouw op locatie. Onderscheidend aan deze producten is dat de toegepaste veiligheidsruiten geen glasroedes of afdeklijsten bevatten, zodat neerslag zonder obstakels van de vlakke lichtkoepels kan aflopen. Daarnaast kenmerkt het bedrijf zich door de bijzondere prestaties op het gebied van maatwerkproductie, korte doorlooptijd, thermische isolatie en geluidsisolatie, luchtdichtheid en doorvalveiligheid. Sinds dit jaar is de onderneming ook actief met een nieuwe innovatie op het gebied van brandwerendheid. Alle uitvoeringen hebben een moderne, strakke vormgeving. Het bedrijf kent een zeer hoge tevredenheid onder zowel opdrachtgevers, architecten, adviesbureaus als aannemers.

Ondernemerswens
Max Barenbrug komt uit een rasecht ondernemersgezin. Zelf heeft Max voor diverse Nederlandse entiteiten van internationale ondernemingen gewerkt, de laatste twaalf jaar daarvan als algemeen directeur met een sterke ondernemerswens.

Marktlink Fusie & Overname hielp hem met deze wens; onder andere door het opstellen van het zoekprofiel, het benaderen van potentieel interessante partijen en het financieel en juridisch begeleiden van de afronding van de deal. “Buiten de autonome groei in Nederland, lenen de producten van Heruvent zich ook uitstekend voor een internationale uitrol. Dit gaan wij dan ook de komende jaren realiseren,” aldus de ondernemer.

Paul Ruijs blijft aan in zijn huidige functie als bedrijfsleider. Hans Ruijs en Erik Ruijs dragen binnen een periode van maximaal 6 maanden zorg voor een vloeiende overdracht van hun kennis en werkzaamheden. Daarna zal Hans als commissaris betrokkenheid blijven bij de organisatie. “De laatste jaren zien wij steeds vaker dat de verkoper als commissaris of als adviseur bij de organisatie betrokken blijft. Het is een goede manier om kennis te waarborgen door het geleidelijk over te dragen aan de nieuwe eigenaren. Bovendien kan de oud-eigenaar op deze manier in alle rust afscheid nemen van zijn onderneming,” aldus Remon Lustenhouwer van Marktlink Fusies & Overnames.

Over Marktlink Fusies & Overnames
Marktlink is sinds 1996 actief als adviseur bij aan- en verkopen van bedrijven en is op deze terreinen uitgegroeid tot één van de grootste adviesbureaus in Nederland, actief in het middenbedrijf. De projectleiders van Marktlink hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepaling onderneming en buy-in en buy-out trajecten in vele branches. Vanuit vier vestigingen (in Amsterdam, Deventer, Gouda en ’s-Hertogenbosch) worden opdrachtgevers in het hele land uit elke sector bediend.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie of interviews kunt u rechtstreeks contact opnemen met Paul Smeele van Pressrecord PR via paul@pressrecord.nl of 06-24875484. Ook kunt u rechtstreeks contact opnemen met Remon Lustenhouwer via r.lustenhouwer@marktlink.nl of 06-53230569.

Deel dit bericht

Remon Lustenhouwer, Manager | 21 februari 2017

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: