Ronald van der Graaf

Haan Industrial Group verkocht aan eigenaar ProfCore

Detacheringsbedrijf Haan Industrial Group uit het Limburgse Meerssen is overgenomen door Koobra Invest, de investeringsmaatschappij van de familie Braun en eigenaar van projectorganisator ProfCore uit Limburg.

Haan Industrial Group is specialist op het leveren van technische specialisten voor engineering, bouw, montage en inbedrijfstelling. Daarnaast is de groep van ondernemingen bedrijvig in het onderhoud van projecten, waarbij het draait om staalconstructies, piping, material handling systems en turn-key projecten. Oprichter en eigenaar Philippe Hardy heeft de wens om zijn onderneming te verkopen en zich gezien zijn leeftijd te richten op andere activiteiten, zowel privé als zakelijk.

Hardy: “Er staat een stevig fundament en de nieuwe eigenaar kan de onderneming verder professionaliseren en uitbouwen. Continuïteit voor het personeel, bedrijf en klanten stond voor mij voorop. De rationale achter de overname is dat ProfCore een projectentak wil opzetten en dat deze activiteiten door de overname van het familiebedrijf Haan via Koobra Invest direct in huis worden gehaald.” Middels de combinatie kunnen klanten ontzorgt worden op het gebied van machine bediening, onderhoud, doorontwikkeling en de aanverwante logistiek.

Specifieke kennis schrikt ProfCore niet af

Marktlink Fusies en Overnames heeft namens Philippe Hardy (57) en zijn zoon Milan (24) de verkooptransactie begeleid van de eerste marktoriëntatie, de zoektocht naar potentiële kopers tot en met de financiële en juridische onderhandelingen met de eigenaar van ProfCore en de afronding bij de notaris. De closing vond plaats op 2 januari jl.. Er is gedurende het verkoopproces met diverse strategische bedrijven als ook private equity partijen gesproken.

Ronald van der Graaf van Marktlink: “Veel klassieke detacheerders waren niet geïnteresseerd in de projectentak – dit vergt specifieke kennis – waardoor veel partijen afvielen. ProfCore vindt dit element juist erg interessant, waardoor we in korte tijd stappen konden zetten. Giel Braun, eigenaar van ProfCore, is via zijn accountant in contact gekomen met Haan. Het eerste kennismakingsgesprek heeft zonder adviseurs plaatsgevonden. De klik tussen beide heren en het vertrouwen waarmee Braun zou omgaan met het familiebedrijf en het personeel is de basis geweest voor verdere onderhandelingen en uiteindelijk voor het huwelijk tussen partijen. Iedereen wilde voor de Kerst 2017 afronden en dat voerde de druk aardig op, maar als het dan lukt zie je alleen maar blije gezichten aan tafel.”

De nieuwe combinatie telt straks 750 werknemers, waarvan er ruim 100 bij Haan werken. De bedrijven Haan en ProfCore blijven voorlopig wel afzonderlijk van elkaar bestaan, waarbij uiteraard wordt gekeken naar nauwere samenwerking op klantniveau. Milan Hardy verkocht ook zijn minderheidsbelang aan Koobra Invest. Een nieuwe eigenaar zal met veel motivatie en vertrouwen het bedrijf de toekomst in leiden om de groeiambities die er zijn verder te realiseren. Mart Braun, zoon van de nieuwe eigenaar Giel Braun, zal de onderneming Haan Industrial Group gaan leiden. Milan Hardy zal werkzaam blijven bij de onderneming en zal Mart ondersteunen op strategische en operationeel vlak. Philippe Hardy zal een beperkte tijd betrokken zijn en voornamelijk zorgen voor een goede overdracht van werkzaamheden.

Over Haan Industrial Group

Haan Industrial Group, opgericht in 1991 door Philippe Hardy, is een zeer gezonde groep van ondernemingen met een toonaangevende reputatie als specialist op het leveren van technische specialisten voor engineering, bouw, montage, inbedrijfstelling en het onderhoud van projecten waarbij het draait om staalconstructies, piping, material handling systems en turn-key projecten. Er zijn ruim 100 medewerkers in dienst. Haan mag gerenommeerde bedrijven zoals Ziggo, VDL Nedcar, Sitech, Mora en Nedtrain tot haar klantengroep rekenen.

Over Koobra Invest / ProfCore

Koobra Invest is de Nederlandse investeringsmaatschappij van de familie Braun, eigenaar van ProfCore. ProfCore is een projectorganisatie die bedrijven ontzorgt binnen de productie & logistiek middels de inzet van vakmensen. ProfCore heeft vier vestigingen in Nederland en één vestiging in Duitsland. In totaal zijn er 650 specialisten werkzaam.

Deel dit bericht

Ronald van der Graaf, Partner | 12 januari 2018

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: