Handelsonderneming Gemini uit Apeldoorn krijgt na 29 jaar nieuwe eigenaar

Handelsonderneming Gemini uit Apeldoorn krijgt na 29 jaar een nieuwe eigenaar. Peter Eggermont draagt 100% van de aandelen van zijn...

Handelsonderneming Gemini uit Apeldoorn krijgt na 29 jaar een nieuwe eigenaar. Peter Eggermont draagt 100% van de aandelen van zijn firma over aan zijn opvolger MBI-kandidaat Sulo Ocak. Eggermont werd tijdens het gehele proces van de verkoop bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames. De voormalig eigenaar gebruikt de komende maanden voor een zorgvuldige overdracht

Gemini B.V. is een handelsonderneming die zich specialiseert in de inkoop en verkoop van gebruikte laboratoriumapparatuur. Naast in- en verkoop worden er ook aanvullende diensten aangeboden zoals reparatie, onderhoud, kalibratie, verpakking en verzending. De onderneming handelt in apparatuur met een hoge omloopsnelheid en brede toepasbaarheid. De afzetkanalen zijn vooral laboratoria, die zich bezighouden met toegepast onderzoek. Te denken valt onder andere aan het uitvoeren van opdrachten voor het milieu en voor de voedingsmiddelenindustrie. Gemini B.V. levert producten aan afnemers over de hele wereld

Eggermont startte in 1988 met de firma en bouwde deze uit tot een gerespecteerde onderneming. Om de toekomstige groei van het bedrijf verder te kunnen faciliteren is in 2017 samen met Marktlink gezocht naar een geschikte partij die Gemini kon overnemen.

De nieuwe eigenaar Sulo Ocak heeft een bedrijfskundige achtergrond en is de laatste 20 jaar actief geweest op het gebied van multidisciplinaire (nieuwbouw)projecten binnen de chemische en petrochemische industrie.

Ocak wil Gemini B.V. met nieuw elan en verder commercieel door ontwikkelen: “De potentie van Gemini is enorm. Tijdens het verkoopproces bleek er een goede klik te zijn met de eigenaar en een matching visie over de toekomstplannen van de organisatie. De strategie is omzetvergroting middels marktpenetratie en marktontwikkeling met een gelijkblijvende portefeuille.”

Consultant Anna Jochems van Marktlink Fusies & Overnames voegt toe: “De klik tussen koper en verkoper was vanaf de start van de onderhandelingen evident. Beide partijen stonden zeer positief in het korte onderhandelingstraject. Hierdoor is de verkoop zeer pragmatisch verlopen met een succesvolle afronding tot gevolg.”

Deel dit bericht

mbi| | 27 november 2017

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: