Holland Venture’s portfoliobedrijf highcare investeert in opleidingsinstituut Latona

Amsterdam - Highcare, hét uitzend- en detacheringsbureau in de zorg en het veiligheidsdomein, heeft de activiteiten van Latona overgenomen. Latona levert organisatie- en opleidingsadvies diensten binnen de acute zorg. De afgelopen jaren heeft Highcare een actieve buy-and-build strategie uitgevoerd, waarbij de bedrijven Ambucare, SEHV, EMC en nu Latona zijn overgenomen. De overname van Latona stelt Highcare in staat haar huidige marktpositie in de zorg verder te versterken.

Inhoudelijke verbreding en verdieping

Het aanbod van Latona, gericht op organisatie- en opleidingsadvies, bestaat uit alle aspectgebieden van de acute zorg: van visie ontwikkelingen tot ontwerpen, en van trainen en implementeren tot borgen in de praktijk. Highcare is een uitzend- en detacheringsbureau dat hooggekwalificeerde professionals matcht met opdrachtgevers in met name de zorg. Middels de Highcare Academy biedt zij haar professionals de kans zich voortdurend bij te scholen en te ontwikkelen binnen hun vakgebied. Door het combineren van de kennis en kunde van Latona en HighCare Academy zullen de professionals en klanten van Highcare in de toekomst profiteren van inhoudelijke verbreding en verdieping en de ontwikkeling van nieuwe scholingsproducten en opleidingsmogelijkheden.

Opleiden als oplossing voor tekort aan zorgpersoneel

Highcare en Latona voelen zich beide verantwoordelijk voor en betrokken bij de zorg. Zij volgen de marktontwikkelingen op de voet en spelen er actief op in. Ontwikkelingen als een groeiende zorgvraag met daar tegenover een steeds groter te kort aan zorgpersoneel dwingen de huidige maatschappij te zoeken naar oplossingen. Met de overname van Latona is Highcare nog beter in staat om haar eigen professionals goed op te leiden, nieuwe professionals aan te trekken en de kwaliteit van zorg te verhogen. Deze transactie werd begeleid door Marktlink.

Gezamenlijke ambities

Willem Grool, directeur Highcare, voegt hier aan toe: “Highcare verbreedt haar aanbod aan activiteiten over de gehele zorg en ziet kansen binnen de eerste lijnszorg. In de visie van Highcare staat kwaliteit centraal. Een belangrijk onderdeel is de deskundigheidsontwikkeling van onze professionals. Latona was op zoek naar een partner om de continuïteit van haar activiteiten te kunnen borgen en haar aanbod te verbreden. Highcare ziet met de integratie van Latona binnen de Highcare Academy meer kansen om het totale palet aan activiteiten te verbreden en verder uit te breiden. Wij zijn er van overtuigd dat we door deze samenwerking nog beter inhoud kunnen geven aan de ambities van beide organisaties.”

Over Highcare

Highcare is de partner op het gebied van personeelsvraagstukken in de zorg en het veiligheidsdomein. Voor zowel korte als langdurige vraagstukken biedt Highcare vele mogelijkheden. Naast uitzenden, detacheren en bemiddelen van zorgprofessionals beschikt Highcare ook over haar eigen Highcare Academy. Hierin verzorgt zij assessments, bij- en nascholingen voor alle zorgprofessionals van Highcare maar ook scholingen voor onze opdrachtgevers.

Deel dit bericht

| 14 februari 2018

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: