Investeerder NIBC stapt in truckverhuurder voor evenementen

Roadshow Group, een verhuurder van trucks voor promotiedoeleinden, heeft een nieuwe grootaandeelhouder. De Utrechtse mkb-onderneming heeft overeenstemming bereikt met de investeringstak van NIBC om een substantieel belang te nemen in het bedrijf.

Het Financieele Dagblad: Roadshow Group werd 25 jaar geleden opgericht door Martijn van Riet. Hij bouwde de onderneming uit tot een groep van vier bedrijven waarvan EventRent de bekendste is. Onder de merknaam EventRent Roadshows verhuurt het trucks en trailers die worden ingezet bij evenementen en promotiedoeleinden.

Tour de France

Zo worden tijdens sportevenementen de speciale voertuigen van het bedrijf op locatie ingezet. Een bijzonder project was de mobiele televisiestudio vanwaaruit de Amerikaanse televisiezender NBC in de zomer van 2017 verslag deed van het grootste wielerevenement van de wereld, de Tour de France.
In de nieuwe opzet is algemeen directeur Van Riet (46) nog steeds meerderheidsaandeelhouder, samen met enkele leden van het management. NIBC Mezzanine & Equity Partners, zoals de investeringstak van de zakenbank heet, verwerft een aandelenbelang van 40%. Mede-eigenaar Van Riet, die werd begeleid door fusiebemiddelaar Marktlink, was niet bereikbaar voor een toelichting.

FD Gazellen

De partijen maken geen financiële bijzonderheden van de transactie bekend. EventRent was in 2017 een van de winnaars van de FD Gazellen voor snelgroeiende bedrijven.
Roadshow Group heeft 45 werknemers in dienst. Het bedrijf beschikt over een wagenpark van circa 200 eenheden. Met de komst van NIBC is er ruimte om te investeren in verdere uitbreiding van de huurvloot en om de groep internationaal te laten expanderen, aldus het bedrijf in een persverklaring.

Bron: FD.nl

Deel dit bericht

| 19 februari 2018

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: