Nazaten van DAF-oprichters kopen gereedschappenmaker EMD Tooling

Vado Beheer, het investeringsvehikel van de Brabantse zakenfamilie Van Doorne, neemt voor een miljoenensom een meerderheidsbelang in de industriële gereedschappenmaker EMD Tooling. Het snel groeiende Limburgse bedrijf krijgt daarmee armslag om de komende jaren verder uit te breiden.

Tien concrete biedingen

De gereedschappenmaker, goed voor een omzet van circa €7 mln, was tot nu toe in handen van de Belgische investeerder Think2Act en EMD-directeur Eric Stinges. Na ruim drie jaar wilden de Vlamingen hun belang verzilveren en is een veilingproces gestart. De belangstelling was groot, volgens Jelmer Duijve van fusiebemiddelaar Marktlink die de verkoop begeleidde. Zo’n tien gegadigden hebben op uitnodiging een concreet bod op tafel gelegd.

De meeste bieders waren investeerders met een technische achtergrond. Bij de keuze voor Vado speelde volgens Duijve niet alleen de prijs een rol, maar ook de expertise van de autosector bij deze participatiemaatschappij. Dat is namelijk een belangrijke afzetmarkt voor EMD Tooling. Daarnaast levert het bedrijf zijn gereedschappen aan de vliegtuigbranche, de verpakkingsindustrie en aan machinebouwers.

Directeur blijft aan

Bij de overdracht van EMD Tooling maakt ook directeur Stinges een deel van zijn aandelen te gelde. ‘Dat is niet ongebruikelijk bij zo’n transactie’, legt Duijve uit. Stinges blijft wel als minderheidsaandeelhouder en directeur betrokken. ‘Dat hij aanblijft als directeur is belangrijk en verklaart ook de animo voor het bedrijf’, stelt de overname-adviseur.

Bron: FD.nl

Deel dit bericht

| 6 juni 2018

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: