Pre-exit: verkopen en toch betrokken blijven

Een pre-exit kan voor ondernemers een interessante optie zijn. Ze verkopen een meerderheidsbelang aan een investeerder en blijven actief voor het bedrijf. Bij Primex, leverancier van promotioneel textiel, pakt dat goed uit. ,,Ik heb nu meer tijd voor leuke dingen en nieuwe business.’’ Door Marlies Ruijter

Piet Kemper en Bart Peereboom bouwden sinds 1998 aan hun onderneming Primex Textiles. Het begon met eigen import en er kwamen steeds meer merken bij, zoals Fruit of the Loom, B&C en Helly Hansen. Het bedrijf is met een omzet van 16 miljoen euro een grote speler in promotioneel textiel (T-shirts, tassen, handdoeken en accessoires). ,,Een supergezond bedrijf, maar we wilden wat anders’’, aldus Kemper. ,,Ik zit al sinds mijn schooltijd in de textiel en wil niet doodgaan als de textielkoning van Volendam.’’

Vermogen

Een extra reden voor de verkoop: door de groei waren de oprichters vooral bezig met dagelijkse operationele zaken en niet met nieuwe activiteiten en de concurrentie. Na een mislukte overname poging ging Primex in de etalage. ,,Pre-exit sluit het beste aan op de wensen van deze ondernemers’’, zegt Tim van der Meer van Marktlink, dat Primex in het overnameproces begeleidde. ,,Ze stellen een deel van hun vermogen veilig en krijgen de kans hun bedrijf, dat dankzij de nieuwe investeerder extra kan groeien, later een tweede keer te verkopen.’’ Het aanschrijven van ruim veertig overnamekandidaten leverde zes biedingsvoorstellen op. MKB Fonds trok aan het langste eind. Kemper: ,,De hoogste bieder bood 40 procent meer, maar die was alleen geïnteresseerd in onze klanten en de voorraad.’’ MKB Fonds, dat 600 beleggers telt, kiest vaak voor het pre-exitmodel, zegt bestuurder Thomas Wals. ,,We willen dat oud-eigenaren met hun knowhow een rol houden in onze buy-and-buildstrategie. Een volledig vertrek heeft een te grote impact op de organisatie.’’ Kemper is blij met de constructie. ,,Ik ga minder werken en krijg meer tijd om te kijken naar nieuwe commerciële activiteiten voor Primex buiten Europa. Het voelt als een nieuwe baan binnen hetzelfde bedrijf. Mijn compagnon Bart werkt op projectbasis aan digitalisering. We willen daarin vooroplopen.”

Wat steek je hiervan op?
– Pre-exit geeft de ondernemer armslag, zonder dat kennis verdwijnt
– Een nieuwe investeerder biedt nieuwe groeimogelijkheden

Lees hier het volledige bericht

Deel dit bericht

| 31 mei 2017

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: