Management Buy Out

Management Buy Out (MBO) transacties zijn vaak groot en gevoelig. Het is een overname waarbij een bedrijf of unit wordt uitgekocht door een zittend management. Marktlink Fusies & Overnames helpt u bij dit belangrijke proces. Van manager naar (mede-)eigenaar is een enorme stap. Deze processen zijn voor ons bekend terrein. U schakelt onze specialisten bijvoorbeeld in u eindelijk ondernemen wilt; wellicht samen met anderen in het management. Misschien stelt u zichzelf de vraag of een Management Buy Out transactie u van werknemer naar ondernemer brengt. Wat uw reden ook mag zijn, wij helpen u indien u geïnteresseerd bent in zo’n transactie. Met meer dan twintig jaar ervaring en meer dan tweehonderdvijftig aankooptransacties, kennen wij als geen ander alle obstakels die u kunt tegenkomen. Een Management Buy Out regelt u dus bij ons.

Een MBO transactie regelen via Marktlink Fusies & Overnames

Naast een mentale omschakeling, zijn er een hoop vragen. Er komt bij een succesvolle Management Buy Out namelijk veel kijken. Wat is de rol van de huidige directeur-grootaandeelhouder? Hoe zit het met de financiering bij de overname van het bedrijf? Welk commitment wordt van de kopende manager(s) verwacht? Hoe kijkt een bank tegen de overnamefinanciering aan? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Niet alleen weten wij de antwoorden op deze vragen, ook zorgen wij – als specialist – voor een succesvol MBO proces, waarbij u ondertussen doorbouwt aan uw (toekomstige) onderneming. De partners en projectleiders, waarmee we samenwerken, hebben samen meer dan tien jaar ervaring met het adviseren en begeleiden van ondernemers bij het aankopen en verkopen van bedrijven.

Uw voordelen bij Marktlink Fusies & Overnames

Als specialist begeleidt Marktlink op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Lees hier uw voordelen:

Ik regel mijn Management Buy Out bij de specialist

Een succesvolle Management Buy Out transactie is een grote stap die u veelal maar één keer zet, waarbij de relatie tussen verkoper en koper zeer gevoelig ligt. Wij zijn graag bereid vrijblijvend en kosteloos met u van gedachten te wisselen over waar u rekening mee moeten houden in een Management Buy Out traject. Maak gerust eens een afspraak met onze specialisten voor een MBO. We hebben vestigingen in Amsterdam, Deventer, Gouda en ’s-Hertogenbosch.

Neem contact op

Management Buy Out Marktlink

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: