5 februari 2016

Burger King Nederland opgeslokt

De Financiële Telegraaf- De Nederlandse vestigingen van fastfoodketen Burger King wisselen van eigenaar. Investeerder Standard Investment neemt de 27 restaurants over van Citoyen Food Group.

Dat heeft fusie- en overnamebegeleider Marktlink donderdag bekendgemaakt. De overnameprijs willen partijen niet naar buiten brengen. Burger King Nederland is eigenaar van 27 restaurants, die allemaal franchisenemer zijn van de formule. Bij deze zaken werken 1400 mensen.

Nieuwe restaurants

Onder de overgenomen filialen valt ook het restaurant op Schiphol. Dat zou naar omzet gemeten de grootste Burger King ter wereld zijn. Naar verwachting wordt de overname medio deze maand afgerond.

Hendrik Jan ten Have van Standard Investment zegt dat de verdere groei één van de redenen is voor de overname. De komende jaren zal er bij Burger King Nederland “in bestaande en nieuwe restaurants worden geïnvesteerd”, aldus Ten Have.

Stations

In totaal zijn er 60 vestigingen van Burger King in ons land. De andere Nederlandse filialen zijn in handen van een ander bedrijf, Autogrill. Dat Italiaanse concern, ook bekend van wegrestaurants als AC, nam onlangs de exploitatie van de Burger King-vestigingen op de Nederlandse treinstations over.