Bedrijf verkopen Marktlink

Burger King Nederland opgeslokt

De Financiële Telegraaf- De Nederlandse vestigingen van fastfoodketen Burger King wisselen van eigenaar. Investeerder Standard Investment neemt de 27 restaurants over van Citoyen Food Group.

Dat heeft fusie- en overnamebegeleider Marktlink donderdag bekendgemaakt. De overnameprijs willen partijen niet naar buiten brengen. Burger King Nederland is eigenaar van 27 restaurants, die allemaal franchisenemer zijn van de formule. Bij deze zaken werken 1400 mensen.

Nieuwe restaurants

Onder de overgenomen filialen valt ook het restaurant op Schiphol. Dat zou naar omzet gemeten de grootste Burger King ter wereld zijn. Naar verwachting wordt de overname medio deze maand afgerond.

Hendrik Jan ten Have van Standard Investment zegt dat de verdere groei één van de redenen is voor de overname. De komende jaren zal er bij Burger King Nederland “in bestaande en nieuwe restaurants worden geïnvesteerd”, aldus Ten Have.

Stations

In totaal zijn er 60 vestigingen van Burger King in ons land. De andere Nederlandse filialen zijn in handen van een ander bedrijf, Autogrill. Dat Italiaanse concern, ook bekend van wegrestaurants als AC, nam onlangs de exploitatie van de Burger King-vestigingen op de Nederlandse treinstations over.

Deel dit bericht

| 5 februari 2016

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: