3 oktober 2011 | Tom Beltman, Partner

CED dochter Meditel gaat zelfstandig verder

Het managementteam van Meditel, onder leiding van Jeroen van Luijk, heeft alle aandelen verworven in Meditel. Meditel is specialist in preventieve gezondheidszorg en maakte sinds 2004 deel uit van het CED concern. CED is een full-service schadeproces-manager. Marktlink Fusies & Overnames B.V. begeleidde de kopers tijdens de management buy-out. Meditel zal vanaf 1 oktober 2011 als zelfstandige organisatie opereren vanuit een nieuw hoofdkantoor in Gouda. De 33 vestigingen door heel Nederland worden gehandhaafd en de vijftig medewerkers van Meditel blijven in dienst.

Verzelfstandiging

Van Luijk is al sinds 2004 algemeen directeur van Meditel. Vanaf zijn start heeft hij de omzet doen verdubbelen door middel van product- en marktverbreding. De verkoop van Meditel past in de strategische keuzes die CED recent heeft gemaakt om zich te concentreren op haar core business; expertise en claims management. Van Luijk heeft deze kans aangegrepen om zijn wens, het zelfstandig aansturen van Meditel, te verwezenlijken.
“Meditel richt zich steeds meer op werkgevers en zorgverzekeraars”, zegt Van Luijk, de kersverse eigenaar van Meditel. “De diensten van Meditel beginnen daardoor bij de klant die kiest voor een preventief medisch advies. Wij merken dat er steeds meer behoefte is aan adequate zorg binnen handbereik.”“De verzelfstandiging en verhuizing naar Gouda vragen veel aandacht, maar geven ook heel veel motivatie en energie. Dat is goed voor onze opdrachtgevers én onze cliënten”, aldus van Luijk.

Het managementteam van Meditel is tijdens het koopproces bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames, tot volle tevredenheid van alle partijen. Marktlink heeft hierbij het gehele aankooptraject begeleidt, van het opzetten van de dealstructuur en het arrangeren van de financiering tot aan het uitonderhandelen van de koopovereenkomst.

Meditel

Meditel is sinds 1987 gespecialiseerd in preventieve of verplichte medische keuringen, onderzoeken en adviezen ten behoeve van verzekeraars, bedrijven, overheden en particulieren. Jaarlijks worden meer dan dertigduizend medische keuringen en preventieve onderzoeken verricht. Voorts ontvangt Meditel op haar 33 gezondheidscentra in Nederland elk jaar zeventigduizend reizigers, die advies ontvangen over hoe gezond te blijven tijdens de vakantie. De meeste van hen krijgen bij dit advies een of meer vaccinaties. Sinds 2011 helpt Meditel zware rokers hiermee te stoppen. Meer informatie: www.meditel.nl.