Vincent Pastoor

Investeringsmaatschappij Green Park Investment Partners maakt eerste Nederlandse investering in Kimman Process Solutions

De onafhankelijke investeringsmaatschappij Green Park Investment Partners (“Green Park”) heeft onlangs zijn investering in het Rotterdamse Kimman Process Solutions (“KPS”) afgerond, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, vervaardigen, leveren en onderhouden van automatische monsternamesystemen en andere specialistische meetapparatuur voor de wereldwijde olie- en gasindustrie.

Als leidende leverancier in Nederland is Kimman Process Solutions actief sinds 1996 en levert het bedrijf apparatuur aan grote internationale klanten als Total, ExxonMobil en Shell. Naar schatting 50% van alle ruwe olie komt langs KPS-apparatuur de Europese markt op. Eigenaren Erik en Pieter Verloop zochten een partner om KPS ook buiten Europa te laten groeien en om verder te investeren in productontwikkeling.

Marktlink Fusies & Overnames zag Green Park als de juiste partner voor management en bracht beide partijen met elkaar in contact. Vincent Pastoor van Marktlink Fusies & Overnames is verheugd over de mogelijkheden: “Er is een goede persoonlijke fit tussen de ondernemers en de investeerders en zij hebben een gedeelde visie over de toekomst van de onderneming.”

Rol Green Park

Samen met Green Park worden de komende jaren de nodige investeringen gedaan om de groeiambities van Kimman Process Solutions te ondersteunen. Verder wordt met de investering de organisatie verder uitgebouwd, zodat deze als sterke onafhankelijke nichespeler de wereldwijde markt kan bedienen.

Deel dit bericht

Vincent Pastoor, Manager | 12 maart 2018

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: