Marlon Putter

Wat is het ideale moment om je bedrijf te verkopen?

Als ondernemer wil je jouw bedrijf verkopen wanneer jij er klaar voor bent. Het goede nieuws is dat je dit ideale moment zelf kunt creëren.

Op de vraag of het ideale moment om je bedrijf te verkopen niet een utopie is, moet overnameadviseur Marlon Putter van Marktlink Fusies & Overnames even lachen. ,,Het bestaat inderdaad niet, want wellicht is morgen een beter moment dan vandaag. Maar ook dat is ondernemerschap, een kans grijpen wanneer deze zich aandient.’’

Factoren

Volgens Putter is die sweet spot op de overnamemarkt afhankelijk van een aantal factoren. Het economische tij, de toegang tot kapitaal voor kopers, maar ook de fase van het bedrijf zelf en de wensen van de ondernemer bij/na de verkoop spelen een rol.

,,En ook de bedrijfsresultaten wegen hierin mee’’, aldus Putter. ,,Een winstgevend bedrijf is verkoopbaar, maar een onderneming met veel schulden mogelijk ook. Maar het uitgangspunt van de ondernemer zelf zal bij deze beide voorbeelden enorm verschillen.’’

Verkopersmarkt

Er is dus geen eenduidig antwoord op de vraag wanneer het qua timing het moment suprême is. Wel staan alle lichten momenteel op groen op de mkb-overnamemarkt en wordt het door kenners getypeerd als een verkopersmarkt. De vaderlandse economie draait op volle toeren, bedrijven laten weer groeiende cijfers zien, het aantal potentiële kopers stijgt en bij kapitaalkrachtige partijen klotst het geld tegen de plinten.

Putter: ,,Wij worden bijna elke dag wel gebeld door een investeringsmaatschappij die zijn kapitaal wil laten renderen door een mkb-bedrijf te voorzien van groeigeld. Tel daarbij op dat de rente historisch laag staat, dus het is erg aantrekkelijk om te investeren in een onderneming. Ja, er is echt voldoende kapitaal in de markt.’’

 

Deel dit bericht

Marlon Putter, Partner | 29 juni 2017

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: