Jan Dijkmans

Marktlink begeleidt Management-Buy-Out Fairbanks

De directie van Fairbanks International Group BV (“Fairbanks”), bestaande uit Ruud Harmsen en Ben van der Vegt, heeft een management buy-out (“MBO”) gerealiseerd. Main heeft de deal gestructureerd en de mezzanine lening verstrekt. Rabobank heeft de bancaire financiering verstrekt.

Fairbanks, een specialist op het gebied van (private) cloudoplossingen bedient ca. 200 grootzakelijke klanten (zoals Cendris, Universite de Luxembourg, SMT). De laatste jaren heeft Fairbanks een sterke positie en expertise verworven in het OpenStack domein. OpenStack is het meest robuuste en krachtige software platform voor het bouwen en in gebruik nemen van een private cloudinfrastructuur.

Het management heeft de ambitie om internationale groei te realiseren. Door de sterke focus op het softwarematige deel van de cloudoplossingen, in combinatie met de opgebouwde OpenStack expertise, is Fairbanks in staat om internationale klanten op een schaalbare wijze te bedienen.

Ruud Harmsen (CEO Fairbanks): “De afgelopen jaren hebben Ben van der Vegt en ik samen met het team gebouwd aan de kennis op het gebied van private clouds gebaseerd op OpenStack. Door deze kennis en focus is ons de mogelijkheid geboden door Veritas om OEM partner te worden. Hierdoor kunnen wij unieke private clouds, voorzien van back-up en disaster recovery oplossingen, leveren aan onze klanten. Door dit OEM contract worden de deuren geopend om internationale klanten te bedienen. Hierdoor zijn wij op zoek gegaan naar een financiële partner die ons kan bijstaan om onze internationale ambities te ondersteunen. Main bleek de juiste partner en we zijn enorm trots op dit resultaat”.

Lars van ’t Hoenderdaal (Managing partner Main): “Fairbanks is de afgelopen jaren in staat gebleken om een sterke positie op te bouwen in het OpenStack domein. Hierdoor heeft Fairbanks al haar eerste internationale klanten kunnen verwelkomen. Main heeft vertrouwen dat Fairbanks de internationale groei kan continueren, onder andere door een sterk partnership met Veritas. Wij kijken er ook naar uit om Fairbanks actief te ondersteunen bij het doen van een of meerdere gerichte acquisities”.

Main Mezzanine Capital is onderdeel van Main Capital Partners (www.main.nl), een investerings- en financieringsbedrijf, gericht op groeiende en winstgevende bedrijven in de software/ICT sector in de Benelux en DACH regio. De funding van Main Mezzanine Capital wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers, die hun vermogen op rendabele wijze aan het werk zetten.

Bron: www.main.nl

 

Deel dit bericht

mbo|Jan Dijkmans, Manager | 2 augustus 2017

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: