24 februari 2011 | Tim van der Meer, Partner

Marktlink verzorgt gastcollege op Nyenrode Business Universiteit

Marktlink heeft afgelopen week kennis mogen maken met de nieuwe lichting financiële talenten op de Nyenrode Business Universiteit. Op uitnodiging van drs. E. Sprokholt, Finance Professor, heeft Marktlink op 21 februari een gastcollege verzorgd voor de financiële Master of science opleiding. Het college maakte deel uit van de cursus M&A, welke zich volledig richt op fusies en overnames

Nyenrode alumnus en partner Tim van der Meer sprak na een korte introductie van Marktlink eerst over de ontwikkelingen in de overnamemarkt. Dit werd gevolgd door het behandelen van de procesmatige kant van het overnamevak aan de hand van een aantal afgeronde transacties. Het hoofdonderwerp van het college was Management Buy-Ins (MBI). Naast een beschrijving van dit specifieke overnametype, kwamen diverse constructies en berekeningen aan bod. Het college werd afgesloten met een casus gebaseerd op een overname die Marktlink begeleid heeft. Studenten werden hierbij uitgedaagd om op basis van een aantal gegevens een bieding uit de brengen op deze fictieve onderneming. In het beoordelen van de opdrachten werd Tim bijgestaan door collega’s Jeroen Oldengarm en Jolien Bekkering, net als Tim ook Nyenrode alumni.

De reacties op het college waren positief. ‘Het was een leerzame middag en de casus bood voldoende materiaal om studenten nieuwe en uiterst relevante inzichten te laten opdoen,’ aldus de heer Sprokholt. De middag werd afgesloten met een borrel in de studentenbar op campus, waar de studenten nader konden kennismaken met Marktlink en haar vakgebied.

Marktlink