Jan Dijkmans

Novulo neemt softwarespecialist OFB Software over

Softwareproducent Novulo Nederland B.V. heeft Enterprise Resource Planning-specialist OFB Software B.V. overgenomen. Na de overname van automaterialensoftware-onderneming Deltec is dit de tweede overname van het bedrijf uit Enschede in korte tijd. Op basis van haar krachtige en veelzijdige softwareplatform hanteert Novulo, naast een gezonde autonome groei, ook een overnamestrategie in zowel bestaande als nieuwe markten. De onderneming is daardoor in staat haar positie in bestaande markten te versterken en nieuwe markten te betreden. Gestreefd wordt daarom naar meer (gerichte) vervolgovernames van softwarebedrijven in aansprekende niches. Novulo werd in beide aankopen begeleid door Marktlink Fusies & Overnames B.V.

OFB Software is in 1999 opgericht door eigenaar Barend van der Want. De onderneming ontwikkelt en produceert ERP en e-commerce software voor voornamelijk IT-bedrijven. Landelijk draaien enkele honderden klanten in voornamelijk de ICT- en Telecombranche op de softwaretools van het bedrijf uit Bleskensgraaf. OFB Software bedient met name netwerkbeheerders en hardware leveranciers.

Continuïteit voor klanten en medewerkers

Novulo koopt de activa van OFB Software. Tevens worden alle medewerkers van OFB overgenomen door Novulo en blijft de heer Van der Want actief in de nieuwe situatie. Hij zal zich richten op het snijvlak van klantrelatiebeheer en productontwikkeling. Met deze transactie is ook de relatie naar klanten en personeel gewaarborgd. Door de overname groeit Novulo naar in circa 50 medewerkers.

Novulo directeur Frank Wille: “In tegenstelling tot reguliere overnames door softwarebedrijven, waar pakketten zelden geïntegreerd worden, verrijkt Novulo met haar apps de bedrijfssoftware van OFB. Hierdoor creëert Novulo nieuwe klantgerichte functionaliteiten, die voorheen vanuit OFB niet beschikbaar waren.”

Dat bovengenoemde strategie werkt, bewijst de eerdere overname van het bedrijf Deltec. Hoewel Novulo destijds nieuw was in de automotive branche, bleek er op product- en ontwikkelniveau veel synergie mogelijk. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor de bestaande klanten. De combinatie van marktkennis bij Deltec en de mogelijkheden van het Novulo-platform leidde op korte termijn tevens tot enkele grote en aansprekende nieuwe klanten. Die ‘upside’ is een model dat bij iedere overname wordt nagestreefd, zodat er ook bij de overgenomen bedrijven nieuwe autonome groei ontstaat. Een belangrijk aspect is verder dat met de bestaande bemanning in relatief korte tijd het bestaande product/pakket kan worden overgezet op de Novulo-technologie, waarmee ook mogelijkheden voor upselling ontstaan.

Bron: www.ictmagazine.nl

Deel dit bericht

Jan Dijkmans, Manager | 26 juli 2017

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: