21 februari 2011 | Ferry Nahon, Partner

Overnamebericht januari 2011: Gretigheid bij kopers opvallend

"Het vertrouwen is terug", schreef mijn collega-partner Koos Jager in de vorige uitgave van dit blad. Nu we de balans van 2010 hebben kunnen opmaken, kan ik die woorden alleen maar onderstrepen. 2010 gaat bij ons de boeken in als het jaar van het herstel. Het aantal transacties dat we hebben begeleid ligt ongeveer 25% hoger dan in 2009, en daar teken ik bij aan dat we over dat jaar, gezien de crisis toen, al helemaal niet ontevreden waren.

Voor dit jaar verwachten wij een verder herstel. Opvallend in veel gevallen is de gretigheid bij kopers. Niet zelden kunnen we lijsten opstellen met de namen van tien of meer zeer geinteresseerde partijen. Het spreekt voor zich dat het voor ons steeds weer de ultieme uitdaging is daar de voor de verkoper allerbeste partij uit te halen. In alle bescheidenheid durf ik ook te stellen dat dat ons vrijwel altijd lukt. Ook zijn wij steeds in staat om met interessante constructies voor zowel kopers als verkopers mooie deals te maken.

Het goede gevoel dat bij ons aan het begin van dit nieuwe jaar overheerst, heeft ook te maken met de relatiedagen die we voor het eerst organiseerden. Bijna honderd klanten mochten we verwelkomen en dat stemt ons tevreden.

Het nieuwe jaar is begonnen, we zijn al vier weken op streek, maar aan de vele goede wensen die u ongetwijfeld al kreeg, wil ik graag die van mij en alle medewerkers van Marktlink toevoegen. Wij wensen u voor 2011 gezondheid toe en voorspoed, zowel zakelijk als privé.

LINK NAAR OVERNAMEBERICHT JANUARI 2011

Marktlink