15 december 2015 | Koos Jager,

Vervoerder Ecotrans neemt deel van JCL Logistics over

Het Financieele Dagblad – Bulktransporteur van veevoeders Ecotrans neemt een deel van de activiteiten van JCL Logistics over. Het gaat om het zogeheten zakgoedvervoer, goed voor een jaaromzet van €10 mln. De ruim vijftig betrokken medewerkers stappen over naar de nieuwe eigenaar, zo hebben partijen afgesproken bij deze activatransactie.

Ecotrans, gevestigd in het Gelderse Vorden, verzorgt bulkvervoer van veevoeders in voornamelijk Nederland en België. Het bedrijf biedt werk aan 160 man en het wagenpark telt ongeveer 65 trekkers met oplegger. Voor JCL Logistics, dat zich toelegt op dienstverlening aan retail en industrie, was het zakgoed een vreemde eend in de bijt. Om die reden is besloten deze activiteit af te stoten. Het verkoopproces heeft enkele maanden geduurd, waarbij Ecotrans is begeleid door overnamebemiddelaar Marktlink.

De Gelderse bulkvervoerder heeft de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt. Sinds de management buy-out die directeur Roel den Hollander in 2011 realiseerde, is de omzet verdrievoudigd.

Dit artikel is gepubliceerd op FD.nl