Investeringsmaatschappij Nimbus verwerft belang in zalmrokerij H. van Wijnen B.V.

Om de volgende groeistap mogelijk te maken gaat zalmrokerij H. van Wijnen B.V. uit Krimpen aan de IJssel in zee met investeringsmaatschappij Nimbus. Een van de oudste familiebedrijven van Nederland met circa 100 werknemers verwacht hierdoor de volgende stap te kunnen zetten in haar eeuwenlange historie van zalmverwerking. Marktlink Fusies & Overnames begeleidde de gehele duur van de transactie namens de zalmroker.

H. van Wijnen B.V. behoort tot de grootste en oudste rookhuizen in Europa met een omzet van circa €40 miljoen. Het bedrijf begon met visserij op zalm in de rivieren Lek & IJssel en is hedendaags vooral bekend door haar hoge kwaliteit gerookte zalm, die over de hele wereld wordt verkocht. H. van Wijnen B.V. heeft een zeer uitgebreid en innovatief assortiment. Het investeert in unieke zalmproductcombinaties en werkt consequent volgens de hoogste hygiëne- en kwaliteitsstandaarden.

De samenwerking met Nimbus moet uitbreiding naar nieuwe aantrekkelijke markten mogelijk maken en helpen om de huidige positie binnen de branche te verstevigen. CEO Paul de Snoo van H. van Wijnen B.V.: “In Nimbus hebben wij een partner gevonden die voor een ruimere financiering zorgt, waardoor wij ons investeringsplan versneld kunnen doorvoeren voor productiefaciliteiten, automatisering en uitbreiding. In de vorm van een uitbreiding van het managementteam draagt Nimbus bovendien zorg voor een ondersteuning van de directie. Wij hopen hiermee te kapitaliseren op het gezonde imago van vis en zien dan ook de realisering van onze businessplannen de komende jaren met vertrouwen tegemoet.”

Nimbus

De ruime ervaring van Nimbus met productiebedrijven en in de foodsector wordt als de juiste versterking gezien. In combinatie met de mate waarin Nimbus ‘hands-on’ waarde toevoegt aan de zalmroker, en het kapitaal dat zij investeert, zorgt dit voor een sterke basis om de toekomstplannen te verwezenlijken.

Alexander de Haas van Nimbus: “Het is een mooi familiebedrijf met een rijke historie in het maken van prachtige zalmproducten. De onderneming vormt een solide basis om verdere groei te realiseren en wij zijn erg blij dat we samen met de familie de volgende fase van de onderneming vorm kunnen geven.”

Tom Beltman van Marktlink Fusies & Overnames onderstreept dat sentiment: “Wij vonden het een eer om H. van Wijnen met een prachtig, traditioneel en uniek product te begeleiden tijdens deze transactie. Het bedrijf staat nu samen met Nimbus aan de vooravond om een nieuw groeiplan te realiseren. Daarmee is de juiste partner voor de toekomst gevonden. Wij zijn verheugd dat we dit hebben mogen faciliteren.”

Dit traject werd begeleid door: Tom Beltman

Deel dit bericht

| 26 april 2018

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: