Fredrik Jonker

Sundio Group neemt Portugal specialist Primavera Reizen over

De Nederlandse touroperator Primavera Reizen is overgenomen door Sundio Group. Al 25 jaar verzorgt Primavera Reizen de mooiste vakanties naar Portugal. Vanaf de schitterende Algarve, de Zuid Portugese kust tot en met de gezellige steden Lissabon en Porto en niet te vergeten het prachtige bloemeneiland Madeira. Marktlink heeft het verkoopproces begeleid en binnen vier maanden afgerond.

De overname past in de ontwikkeling van de Sundio groep, Primavera kan als merk verder groeien onder de Sundio-vlag. “Met de acquisitie van Primavera vergroot Sundio haar portfolio en krijgt het er naast haar ‘flagship-brands’ Sunweb en Eliza Was Here een mooi merk bij.”, aldus Sundio Group.

Belangrijke speler op de markt

De heer de Jonge, DGA van Primavera, had tot voorkort nog geen opvolging voor zijn bedrijf. De directeur werd proactief benaderd door Sundio ter uitbreiding van haar reismerkenportfolio. Op de lange termijn zou Sundio voor de continuïteit van de reisorganisatie een goede opvolger zijn.

Belangrijkste reden voor de belangstelling voor Primavera is dat Portugal een belangrijke bestemming is voor Sundio. Met Primavera wordt Sundio niet alleen relevanter voor de Portugese (inkoop)markt maar worden ze ook relevanter voor een bredere doelgroep, niet alleen in Nederland maar ook binnen de andere saleslanden waar Sundio opereert.

Primavera blijft onder haar eigen naam opereren en alle activiteiten en medewerkers van Primavera worden overgenomen. Deze bedrijfsovername brengt voor klanten van Primavera geen merkbare veranderingen met zich mee en ook de jarenlange samenwerkingen met trouwe partners, zoals Transavia, worden gecontinueerd. “Primavera wordt onderdeel van de specialistentouroperatortak, waarbij vlieg- en hotelinkoop worden geïntegreerd”, aldus Gert De Caluwe, directeur van Sundio. Primavera Reizen telt momenteel vijftien medewerkers en realiseert per jaar een omzet van 17 miljoen euro met 25.000 passagiers. Gert de Caluwe is er van overtuigd dat de Portugalspecialist verder zal groeien door deze overname.

Rol Marktlink

Marktlink heeft de heer De Jonge, DGA van Primavera Reizen, begeleid bij het proces na de eerste benadering vanuit Sundio Group. Vanaf dit punt heeft Marktlink, samen met de adviseur vanuit de kopende partij, de Nederlandse touroperator bijgestaan in de verschillende processen zoals de informatievoorziening, de biedingen, het boekenonderzoek en de contractuele afhandelingen. “Het gehele traject verliep uiterst prettig, dit kenmerkt zich in de zeer korte doorlooptijd van slechts 4 maanden”, aldus Frank Troost consultant bij Marktlink.

a

Deel dit bericht

mbo|Fredrik Jonker, Partner | 3 maart 2017

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: