Marlon Putter

Vogel’s versnelt groeiambities met overname Marmitek

Vogel’s, een familieonderneming en marktleider op gebied van tv bevestigingssystemen, versnelt haar groeiambities met de overname van het Eindhovense bedrijf Marmitek. Marmitek ontwikkelt slimme toepassingen op het gebied van Audio Video. Vogel’s wil zich met deze overname nadrukkelijker positioneren als specialist in productoplossingen die de beeld en geluid beleving thuis en in de professionele markt verbeteren. De combinatie van Vogel’s en Marmitek zorgt voor een mooie uitbreiding van de huidige activiteiten. Naast het autonome groeiplan wordt hiermee een eerste stap gezet in de buy & build strategie van de Vogels Group.

Sinds de ontwikkeling van de eerste luidsprekersteun in 1973, is de onderneming uitgegroeid tot een internationaal succesvolle specialist in een onderscheidende reeks bevestigings- en ondersteuningssystemen voor audiovisuele & multimedia-apparatuur. De producten van Vogel’s worden ontwikkeld om nu en in de toekomst een extra dimensie toe te voegen aan persoonlijke comfort.

Marmitek is 20 jaar geleden gestart in de markt voor consumenten elektronica en inmiddels actief op de Europese markt.  Beide bedrijven zullen elkaars kracht gaan benutten. Vogel’s kan gebruik maken van de kennis en kunde op het gebied van home entertainment. Marmitek zal gebruik maken van het internationale distributie netwerk van Vogel’s. Gezamenlijk zullen zij kijken naar nieuwe productontwikkelingen op het gebied van beeld en geluid. Na de overname blijft Marmitek als zelfstandige entiteit bestaan.

Vogel’s zal in de toekomst open blijven staan voor ondernemingen die een verdere versnelling kunnen aanbrengen in de groeiambities. Specifieke interesse gaat daarbij uit naar ondernemingen die een mooie aanvulling op het bestaande productaanbod kunnen zijn of een versnelling kunnen maken door gebruik te maken van de uitgebreide kennis, ervaring en distributiekanalen van Vogel’s om zo de leidende positie in de snel veranderde wereld rondom entertainment beleving gezamenlijk verder te versterken.

Marktlink begeleidt Vogel’s in het uitrollen van een buy & build strategie die de groei verder kan versterken. Met de overname van Marmitek wordt hier een eerste concrete invulling aan gegeven, waarbij Marktlink Vogel’s met name op financieel en juridisch gebied heeft bijgestaan.

Deel dit bericht

Marlon Putter, Partner | 15 juni 2017

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: