15 juni 2017 | Marlon Putter, Partner

Vogel’s versnelt groeiambities met overname Marmitek

Vogel’s, een familieonderneming en marktleider op gebied van tv bevestigingssystemen, versnelt haar groeiambities met de overname van het Eindhovense bedrijf Marmitek. Marmitek ontwikkelt slimme toepassingen op het gebied van Audio Video. Vogel’s wil zich met deze overname nadrukkelijker positioneren als specialist in productoplossingen die de beeld en geluid beleving thuis en in de professionele markt verbeteren. De combinatie van Vogel’s en Marmitek zorgt voor een mooie uitbreiding van de huidige activiteiten. Naast het autonome groeiplan wordt hiermee een eerste stap gezet in de buy & build strategie van de Vogels Group.

Sinds de ontwikkeling van de eerste luidsprekersteun in 1973, is de onderneming uitgegroeid tot een internationaal succesvolle specialist in een onderscheidende reeks bevestigings- en ondersteuningssystemen voor audiovisuele & multimedia-apparatuur. De producten van Vogel’s worden ontwikkeld om nu en in de toekomst een extra dimensie toe te voegen aan persoonlijke comfort.

Marmitek is 20 jaar geleden gestart in de markt voor consumenten elektronica en inmiddels actief op de Europese markt.  Beide bedrijven zullen elkaars kracht gaan benutten. Vogel’s kan gebruik maken van de kennis en kunde op het gebied van home entertainment. Marmitek zal gebruik maken van het internationale distributie netwerk van Vogel’s. Gezamenlijk zullen zij kijken naar nieuwe productontwikkelingen op het gebied van beeld en geluid. Na de overname blijft Marmitek als zelfstandige entiteit bestaan.

Vogel’s zal in de toekomst open blijven staan voor ondernemingen die een verdere versnelling kunnen aanbrengen in de groeiambities. Specifieke interesse gaat daarbij uit naar ondernemingen die een mooie aanvulling op het bestaande productaanbod kunnen zijn of een versnelling kunnen maken door gebruik te maken van de uitgebreide kennis, ervaring en distributiekanalen van Vogel’s om zo de leidende positie in de snel veranderde wereld rondom entertainment beleving gezamenlijk verder te versterken.

Marktlink begeleidt Vogel’s in het uitrollen van een buy & build strategie die de groei verder kan versterken. Met de overname van Marmitek wordt hier een eerste concrete invulling aan gegeven, waarbij Marktlink Vogel’s met name op financieel en juridisch gebied heeft bijgestaan.