Vogel’s versterkt positie in professionele markt door meerderheidsbelang te verwerven in SmartMetals Mounting Solutions

Vogel’s, marktleider op het gebied van monteersystemen voor televisies, kondigt voor de derde keer dit jaar een significantie uitbreiding van de Vogel’s Group aan. In het 45e bestaansjaar heeft het moederbedrijf van deze familieonderneming een meerderheidsbelang verworven in SmartMetals Mounting Solutions.

SmartMetals is vooral actief in de B2B-markt en biedt een uitgebreid scala aan monteeroplossingen voor vloer, wand en plafond voor zowel projectoren als flatscreens en whiteboards. Door het verwerven van dit meerderheidsbelang wil Vogel’s zich positioneren als een grote specialist in audiovisuele productoplossingen. Met de overname versterkt Vogel’s haar positie in de markt en houdt het vast aan haar groeistrategie.

SmartMetals Mounting Solutions blijft bestaan als onafhankelijke entiteit. Beide bedrijven zullen elkaars sterke punten benutten. Vogel’s Professional Solutions en SmartMetals opereren in dezelfde markt, maar de productgroepen en verschillende marktsegmenten vullen elkaar aan. Dit betekent een uitbreiding van de mogelijkheden en uitwisseling op het gebied van inkoop, productie, marketing en sales, naast de bestaande kennis en capaciteit.

Gerdi Vogels, CEO van Vogel’s: “Ik ben erg blij met deze uitbreiding van de Vogel’s Group. Dit meerderheidsbelang in SmartMetals biedt een sterkere marktpositie in de groeiende professionele markt. Deze combinatie zal ons in staat stellen om onze marktpositie te verbeteren. Met deze overname spreiden we onze vleugels uit. Het biedt nieuwe kansen en mogelijkheden in de B2B-sector.”

Vincent Rekveldt, CEO en mede-eigenaar van SmartMetals Mounting Solutions: “Sinds 2004 hebben we ons ontwikkeld van merk tot specialist in onder andere op maat gemaakte oplossingen voor professionele doeleinden. Ook zijn we marktleider in liftsystemen. Deze participatie van Vogel’s past perfect in de ontwikkelingsfase waarin SmartMetals zich bevindt. We kijken enorm uit naar de mogelijkheden die de inzet van onze gezamenlijke expertise biedt.”

Bron: Vogel’s en SmartMetals Mounting Solutions

Deel dit bericht

| 24 mei 2018

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: