Aandeelhouders Primex Textiles na pre-exit verder met MKB Fonds

Aandeelhouders Primex Textiles na pre-exit verder met investeringsmaatschappij MKB Fonds

Klant

Grootaandeelhouders Piet Kemper en Bart Peereboom zijn Primex eind jaren 90 gestart. De onderneming is gestaag uitgegroeid tot de voornaamste groothandel in promotioneel textiel in Nederland. Naast de distributie van bekende merken als Fruit of the Loom, B&C en Helly Hansen biedt Primex producten aan van het eigen merk Logostar.

Wens

Zowel de ondernemers als de onderneming waren toe aan een nieuwe fase. Kemper en Peereboom zijn sinds de start van de onderneming verantwoordelijk voor de operationele uitvoering. De ondernemers waren toe aan een nieuwe uitdaging, en binnen de organisatie stond inmiddels de nieuwe generatie klaar om het stokje over te nemen. De onderneming is in zijn bestaan geleidelijk uitgegroeid tot voornaamste speler in zijn segment. Het was de wens van Kemper en Peereboom om gezamenlijk met een sterke partner nieuwe groei te realiseren.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft Primex bij het gehele verkoopproces begeleid, van eerste oriëntatie tot en met afronding bij de notaris. Gedurende het traject is zowel met internationale strategische partijen als met investeringsmaatschappijen gesproken. Door met uiteenlopende partijen te spreken was een goede afweging van de verschillende opties mogelijk.

 

Er is gekozen voor een transactie met MKB Fonds omdat zij op alle vlakken in staat waren om aan de wensen van Kemper en Peereboom te voldoen. Zo blijft de onderneming zelfstandig opereren en heeft de transactie geen nadelige consequenties voor de werknemers. Kemper en Peereboom blijven betrokken bij Primex en maken ruimte voor werknemers om door te groeien. In hun nieuwe rol zullen zij zich samen met MKB Fonds richten op het uitbouwen van de onderneming door een zogenaamde buy & build. Tot slot is met de transactie een substantieel deel van de waarde uit de risicosfeer gehaald.

Quote

“Het vinden van een strategische partner bleek een stuk complexer en intensiever dan we bij de start van het traject hadden verwacht. De expertise van Marktlink en de hechte samenwerking hebben ervoor gezorgd dat we met een zeer goed gevoel terug kijken op zowel het proces als het resultaat.”