Aandelenbelang in Greengiving verkocht

Marktlink begeleide de heer Van Engelenhoven bij verkoop van aandelenbelang Greengiving.


Klant

De heer Van Engelenhoven is eigenaar van Maxilia B.V., een groothandel in relatiegeschenken en promotieartikelen. Maxilia B.V. staat bekend om haar originele relatiegeschenken. De producten kunnen worden voorzien van een bedrijfslogo zodat een uniek relatiegeschenk wordt gecreëerd. De producten worden verkocht via vier verschillende websites met ieder een eigen specialisme. Het is bijvoorbeeld mogelijk om producten met spoed te laten leveren via snelrelatiegeschenken.nl of goedkope relatiegeschenken met een niet-goed-geld-terug-garantie te bestellen via goed-relatiegeschenk.nl.

Wens

In 2009 heeft Maxilia B.V. haar activiteiten uitgebreid met een website in duurzame relatiegeschenken. In dit kader heeft de heer Van Engelenhoven samen met de heer Florus Floor de onderneming Greengiving opgericht. In 2011 hebben beide aandeelhouders besloten uit elkaar te gaan. De heer Van Engelenhoven heeft Marktlink gevraagd hem te begeleiden bij de verkoop van zijn aandelenbelang.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft een waardebepaling opgesteld van Greengiving B.V. Vervolgens heeft Marktlink de heer Van Engelenhoven ondersteuning geboden bij de onderhandelingen en begeleid bij het opstellen van de intentie- en koopovereenkomst. Tenslotte heeft Marktlink zorg gedragen voor de afronding van het verkoopproces.

Resultaat

De heer Van Engelenhoven heeft zijn aandelenbelang in Greengiving B.V. verkocht aan de heer Floor. De overige handelsactiviteiten van Maxilia B.V. worden door de heer Van Engelenhoven voortgezet.

Quote

“Marktlink heb ik ervaren als een gedegen partner die de vinger aan de pols houdt in het proces. Financieel, juridisch, op alle facetten kunnen ze snel en goed inhoudelijk acteren. Zelfs tot aan het tekenen bij de Notaris nemen ze de verantwoording, zodat alles vlekkeloos verloopt. Top!”