Aankoop Monte Pizza

Marktlink begeleidde Tombos bij de aankoop van Monte Pizza Crust een pizzabodemproducent in Etten-leur.


Klant

Tombos Holding B.V., vertegenwoordigd door de heren Van Dijk en Honing.

Wens

Tombos Holding B.V. is een management- en participatiegroep, die eind 2008 is opgericht door de heren Robert-Jan Honing en Frans van Dijk. Voor de oprichting van Tombos hebben de heren Honing en Van Dijk beiden diverse managementfuncties vervuld in de sectoren industrie, logistiek en ICT. Tombos Holding participeert in ondernemingen waarin eigen management ingebracht wordt. Monte Pizza Crust is een onderneming die goed binnen de activiteiten van Tombos past gezien de ervaring en achtergrond van de heren Honing en Van Dijk.

Rol van Marktlink

Opstellen waardering, uitbrengen bieding, onderhandelen, arrangeren financiering en de juridische afronding.

Resultaat

Tombos Holding B.V. voert per maart 2010 de directie van Monte Pizza Crust B.V. en heeft tevens een participatie in de onderneming verworven. Monte Pizza Crust B.V. is opgericht in 1996 en produceert en verkoopt tailor made pizzabodems in de Nederlandse en internationale markt. De onderneming is gevestigd in Etten-Leur. De strategie van het bedrijf is gebaseerd op een flexibele, klantgerichte houding, hoogwaardige kwaliteit van de pizzabodems en een hoog servicelevel waar de klant centraal staat.

Quote

Het was zeer prettig om tijdens het gehele traject te kunnen sparren met de specialisten van Marktlink. Zij spreken de taal van de ondernemer in het midden- en kleinbedrijf, weten wat er speelt op de markt en zijn in staat om die kennis en ervaring om te zetten naar bruikbare adviezen. Daarnaast hebben de directe betrokkenheid en de snelheid van handelen geholpen bij het vlotte verloop van het gehele proces.