Praktijkvoorbeeld | Verkoop

Achterhoeks Flex Factory neemt branchegenoot Match 4U over

Het allround MKB bureau Match 4U uit Lochem is overgenomen door Flex Factory, eigenaar van Fides en Seesing Personeel. Flex Factory speelt met deze nieuwe stap in op de continu veranderende verwachtingen van haar klanten op het gebied van (flexibel) personeel. De organisatie heeft na de overname een werkend bestand van in totaal 2.100 flexmedewerkers en een verwachte collectieve omzet van 70 miljoen euro.

Match 4U

Match 4U is in 2004 opgericht door Monique Berendsen. Dit bedrijf is een regionaal actief platform voor werkzoekenden en haar opdrachtgevers. Vanuit haar HR-achtergrond richt zij zich op toonaangevende en flexibele HR oplossingen. Het dienstenpakket biedt naast uitzenden, payrolling en werving & selectie ook ondersteuning op HR vlak. Bijvoorbeeld door het inzetten van testen & assessments voor beoordeling van potentieel en door het inzetten van training en coaching. In 2012 en 2014 is Match 4U verkozen tot het beste MKB uitzendbureau van Nederland en vorig jaar won Berendsen zilver in de verkiezing ‘uitzendondernemer van het jaar’.

Flex Factory

In 2004 richtte Clemens van Lent Fides op: een landelijk opererende uitzendorganisatie, gespecialiseerd in het uitzenden van buitenlandse vakkrachten in de industriële en technische sector. Fides richt zich hierbij op organisaties in uiteenlopende branches en voert zelf de regie over werving & selectie op één van haar vestigingen in Nederland of Polen. Vorig jaar besloot Van Lent om Seesing Personeel over te nemen en de groep te laten opereren onder de naam ‘Flex Factory’. “Met Fides, Seesing Personeel en Match 4U zie ik een organisatie ontstaan waar ik bijzonder trots op ben”, aldus Clemens van Lent.

Achtergrond | Kerngegevens

Transactie: Match 4U

Koop/verkoop: Verkoop

Wens

Berendsen: “Match 4U groeit hard en wij willen de volgende stap gaan maken in de verdere professionalisering van onze organisatie. Voor mij was het van belang dat we bij de overname geen concessies hoeven te doen aan onze visie op kwaliteit en herkenbare lokale betrokkenheid richting flexkrachten en klanten.”

Rol Marktlink

Marktlink Fusies & Overnames begeleidde de overname van A tot Z. Ferry Nahon: “Flex Factory heeft een duidelijke groeistrategie en heeft inmiddels ervaring in het doen van overnames. Voor Match4U is aansluiting bij Flex Factory een logische stap in de verdere groei. De overname van Seesing Personeel heeft laten zien dat behoud van het zelfstandige karakter in combinatie met de voordelen van andere diensten en schaalgrootte een win-win-situatie betekent voor de klanten. Met name dit gaf bij Monique de doorslag in de keuze voor Flex Factory.”

Resultaat

Berendsen blijft ook na de overname operationeel directeur van Match 4U. Berendsen: “De bedoeling is dat alle bedrijven binnen Flex Factory profiteren van elkaars kennis en kunde. Wij werken bijvoorbeeld momenteel nog niet met buitenlandse flexmedewerkers, terwijl Fides daar veel ervaring in heeft. Wij zijn weer ver in het opleiden en ontwikkelen van medewerkers en delen straks deze kennis met de andere collega’s.

Quote: “Een overname van je bedrijf is echt topsport waarin het cruciaal is dat je wordt bijgestaan door een team van professionals. Marklink heeft alle disciplines die hierbij nodig zijn in eigen huis en dat heb ik als erg plezierig ervaren. Er staat continue een team voor je klaar die je helpt met het gehele proces. Duidelijk, open en eerlijk zijn absoluut van toepassing op hen. Ik kan een ieder die ooit een overname of fusie overweegt Marktlink van harte aanbevelen!” Monique Berendsen

Achterhoeks Flex Factory neemt branchegenoot Match 4U over
Achterhoeks Flex Factory neemt branchegenoot Match 4U over

Match 4U

Nieuwstad 1

https://www.match4u.nl/contact/

7241 DL LOCHEM

T: 0573-250185

F: 0573-250924

Deel dit praktijkvoorbeeld

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: