Air-Parts

Air-Parts B.V. is een gespecialiseerde handelsonderneming in hoogwaardige elektronische componenten. Marktlink heeft deze partij begeleid met de fusie met Havé Digitap B.V.


Klant

Air-Parts International B.V.

Wens

Air-Parts B.V. (www.air-parts.nl) is een  gespecialiseerde handelsonderneming in hoogwaardige elektronische componenten. Gelet op de verdergaande consolidatie in de markt zochten de directeur en aandeelhouders van Air-Parts  naar aansluiting bij een andere partij. Enerzijds om de continuïteit  te waarborgen, anderzijds om in combinatie een sterkere en bredere propositie naar haar klanten te realiseren.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft Air-Parts begeleid bij het zoeken van een geschikte fusie partner en heeft daartoe een informatiememorandum en een waardebepaling van de onderneming opgesteld. Vervolgens heeft Marktlink de onderhandelingen met de koper gevoerd en de overdracht bij de notaris begeleid.

Resultaat

Air-Parts B.V. is verkocht aan Havé Digitap B.V. Have-Digitap en Air-Parts B.V. bundelen de krachten om uit te groeien tot “het” test- en meethuis van Nederland.
Met meer dan 50 jaar betrouwbaarheid heeft Air-Parts een reputatie opgebouwd op het gebied van hoogfrequent, hoog-, midden- en laagspanningsapplicaties. Deze worden door een eigen technische dienst ondersteund.
Have-Digitap is in de afgelopen 14 jaar uitgegroeid tot één van de belangrijkste voorraadhoudende test- en meetleveranciers. Daarnaast wordt een uitgebreid programma van industriële componenten gevoerd.

Deze fusie is een perfecte match van competenties. De klant mag de beste oplossing verwachten in ons vakgebied, volgens de directeuren Harm van der Veen en Philip de Gruijter.

Quote

"Een resultaat waar we trots op mogen zijn."