Amstelfarma B.V. overgenomen door Jean-Pierre Bogers

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt de heer Bogers bij de aankoop van Amstelfarma B.V.

Klant

Jean-Pierre Bogers was tot begin 2012 nog betrokken bij zijn vorige onderneming Market4Care welke hij rond het millennium heeft opgericht en welke hij in 2007 succesvol heeft verkocht aan de Amerikaanse strategische partij GHX. Market4Care exploiteerde via een internet platform supply-chain oplossingen voor ziekenhuizen en overige zorginstelling.

Wens

Een langdurig loondienstverband bleek minder aansprekend en Bogers besloot enkele maanden geleden op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Om een vliegende start te maken heeft hij bewust gezocht naar een bestaande onderneming ter overname. Bogers kende Marktlink omdat zij eind 2011 al succesvol zijn ex-compagnon hebben begeleid bij de aankoop van een onderneming.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft begeleid in het gehele aankoopproces. Hieronder vielen onder andere het opstellen van het zoekprofiel, actief benaderen van overnamekandidaten, begeleiden van gesprekken met overnamekandidaten, opstellen van financiële analyses, waarderingen, het financieringsmemorandum en het begeleiden van het financieringstraject bij banken, het voeren van de onderhandelingen en het opstellen van de contracten en de juridische afronding van de deal.

Resultaat

Per september 2012 heeft de heer Bogers de aandelen in Amstelfarma overgenomen. De oude eigenaren blijven in de komende periode betrokken bij de onderneming om de kennis en ervaring te waarborgen.
Amstelfarma levert al ruim 25 jaar onder eigen licentie wereldwijd generieke medicijnen in onder andere ontwikkelingslanden welke ondermeer worden ingezet bij rampen. Denk hierbij aan afnemers als Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis. Een snelle en optimale supply-chain en ICT systemen die inzichtelijk alle processen en leveringen bijhouden zijn hierbij van cruciaal belang.
Tijdens het zoekproces zijn diverse partijen benaderd waarbij na selectie een tiental bedrijven uitgebreid zijn gesproken. Hieruit bleek Amstelfarma meest interessant. “Bij Amstelfarma kan ik het grootste deel van mijn ervaringen uit het verleden inzetten, in plaats van regisseur van de keten ben ik nu leverancier in de keten. De combinatie tussen aan de ene kant het runnen van een internationale groothandel van en naar bestemmingen over de gehele wereld en aan de andere kant bezig zijn met het algemeen nut spreken mij zeer aan.”

Quote

“De prettige samenwerking met Marktlink is ‘to the point’. Ze beschikken over een uitstekende kennis op het gebied van MBI trajecten en houden altijd het belang van koper en verkoper in het oog. Dit omdat transacties alleen succesvol zijn wanneer beide partijen de transactie met een goed gevoel afronden”.