Amsterdams private-equityhuis VEP en detacheerder Actos nemen personeelsbemiddelaar en opleider Conducto over

Conducto, een specialist in tactische en strategische inkoop, is begin 2019 overgenomen door de Actos Groep. De Actos Groep bemiddelt bij de plaatsing van ruim 350 medewerkers en zzp’ers bij zowel bedrijven als overheidsinstellingen. PE-Huis Value Enhancement Partners (VEP) heeft eind 2018 een meerderheidsbelang verworven in de Actos Groep. Middels de overname van Conducto willen Actos en VEP haar groeistrategie in de markt van personeelsbemiddeling voortzetten

Wat maakt deze deal bijzonder?

VEP investeert momenteel in de markt van personeelsbemiddeling. De Amsterdamse participatiemaatschappij heeft daartoe eind 2018 een belang verworven in detacheerder Actos, met het doel hier meer soortgelijke dienstverleners aan toe te voegen. Marktlink heeft zowel de fusie tussen de personeelsbemiddelaars Doxa en InQuest waaruit Actos Groep ontstond, als de verkoop van een meerderheidsbelang aan VEP begeleid.

Conducto is de eerste add-on van de Actos Groep na de participatie van VEP. De kernactiviteiten van Conducto zijn het plaatsen van interim inkoopprofessionals bij overheden en het ontwikkelen en verzorgen van praktijkgerichte inkoopopleidingen, cursussen en trainingen. Conducto beschikt over een netwerk van ruim 300 zzp’ers en de diensten die de Actos Groep en Conducto aanbieden zijn zeer complementair. Tevens levert de toevoeging van Conducto’s opleidingentak aan Actos’ dienstenpakket synergievoordelen op. Zodoende was Conducto de ideale overnamekandidaat voor Actos om haar positie in de markt te versterken.

Marktlink heeft het volledige verkoopproces van Conducto begeleid. Dit bestond onder andere uit het opstellen van het informatiememorandum, het benaderen van en spreken met geïnteresseerde partijen, het voeren van onderhandelingen en het opstellen van de overnamecontracten.

De wens

De wens van de heer Geertsema (DGA) was om Conducto over te dragen aan een strategische partij die de kwaliteiten en de talenten van de medewerkers betrekt in de groeikansen van het bedrijf.

De opdrachtgever aan het woord

“Ik was erg blij met de transactiebegeleiding van Marktlink. Ze houden een strakke planning en zorgen dat het proces een kop en een staart heeft. De doorlooptijd wordt goed gemanaged en is overzichtelijk, alles is in logische stappen ingedeeld tijdens het proces. Dat schept rust en vertrouwen, het straalt professionaliteit uit. Daarnaast werd aan al mijn persoonlijke vragen, angsten, twijfels en onduidelijkheden de ruimte geboden. Alles was bespreekbaar en op te lossen. Het is natuurlijk bovenal een emotioneel proces, in plaats van enkel een rationeel proces. Dat betekent echter niet dat er meegehuild werd hoor, ze houden juist grip op de transactie, het blijft in balans. Mijn dealteam was altijd beschikbaar en gaf mij altijd het gevoel dat ze er voor mij waren, je krijgt het gevoel dat er altijd voor mij gewerkt werd. Het voelde persoonlijk en toegewijd. De groep mensen die Marktlink in huis heeft is deskundig en professioneel. Tijdens mijn transactie maakte ik ook gebruik van een van de Marktlink juristen, daar kon altijd snel en zorgvuldig mee geschakeld worden. Alle juridische zaken werden duidelijk uitgelegd, zelfs al had ik er nog nooit kaas van gegeten. Marktlink hield de regie en de controle over het traject waardoor er voor mij het beste resultaat gerealiseerd werd. Nogmaals, ik ben erg tevreden met hoe mijn proces verlopen is,” aldus de heer Geertsema.