Antea neemt Tuinmeubelgroothandel Bukatchi over

Verkoop Bukatchi aan participatiemaatschappij Antea en Buy-in Manager Thijs Linthorst.

Klant

Frank Krake heeft na gewerkt te hebben bij onder andere Wehkamp en Unimeta in 2005 Bukatchi opgericht. Vanaf de oprichting heeft de heer Krake de onderneming sterk laten groeien. In totaal is de heer Krake meer dan achttien jaar actief geweest in de tuinmeubelenbranche en is hij nu toe aan iets anders.

Wens

De heer Krake heeft vanaf de oprichting van het bedrijf in 2005 hard gewerkt om van Bukatchi een groot succes te maken. Dit heeft de afgelopen jaren haar vruchten afgeworpen: de onderneming was schuldenvrij, liet jaarlijks een gezonde groei zien en het bedrijfsresultaat groeide ook gestaag. In oktober 2009 is Bukatchi verhuisd naar een nieuwe pand in Hengelo. In 2011 werd de magische grens van € 10 mln. bruto omzet doorbroken, dit was een reden voor de heer Krake om eens goed over de toekomst van het bedrijf en zijn eigen rol daarin na te denken. De heer Krake heeft van een relatief kleine onderneming binnen korte tijd een groot succesvol bedrijf gemaakt. Bukatchi is de afgelopen jaren zo sterk gegroeid, dat de onderneming was voor een volgende fase. De kracht en passie van de heer Krake liggen niet in het managen van een groot bedrijf maar het uitbouwen van kleine ondernemingen. Hij was dan ook van mening dat het niet zijn taak was Bukatchi naar een volgend niveau te tillen en dat overname door een professionele partij het bedrijf goed zou doen.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft de heer Krake geadviseerd bij het verkoopproces van Bukatchi. Hiertoe heeft zij de volledige coördinatie van het verkoopproces op zich genomen. Hierbij zijn onder andere een waardering uitgevoerd, een uitgebreid informatiememorandum geschreven en is er met meer dan vijftig geïnteresseerde partijen gesproken, zowel strategisch, financieel als MBI. Na de keuze voor een partij zijn uitgebreide onderhandelingen gevoerd en heeft Marktlink de heer Krake en Antea bijgestaan om een goede overdracht te realiseren.

Resultaat

Na een traject van enkele maanden werd een geschikte overnamepartner gevonden in participatiemaatschappij Antea uit Den Haag. Gezien de wens van Frank Krake om afscheid te nemen heeft Antea in haar netwerk naar een geschikte Buy-In Manager gezocht die zij heeft gevonden in de persoon van Thijs Linthorst. Linthorst heeft zijn sporen als vakkundig internationaal manager verdiend bij diverse multinationals actief in de consumentenproducten (o.a. Philips en Harman Kardon) en had eerder samen met Antea naar een Management Buy-In gekeken. Thijs Linthorst heeft het management van Bukatchi op zich genomen en wordt daarbij gedurende een overdrachtsperiode ondersteund door Frank Krake. Gezamenlijk beschikken de heer Linthorst en Antea over ruim voldoende kennis, kunde en kapitaal om Bukatchi naar een volgend niveau te laten groeien. Frank Krake zal hen de komende tijd intensief ondersteunen om een goed verloop van de overname te garanderen. De overname zal geen ingrijpende effecten hebben op de werknemers, leveranciers en klanten van Bukatchi.

Quote

Marktlink heeft mij van begin tot eind zeer goed ondersteund bij dit intensieve traject. Onder begeleiding van Tim van der Meer en Koen Rutten werd een aantal interessante partijen benaderd. Uiteindelijk heeft het traject minder dan een half jaar geduurd en ben ik blij dat de toekomst van Bukatchi en haar personeel veilig is gesteld.