Praktijkvoorbeeld | Verkoop

Antea Participaties VIII neemt een minderheidsbelang in Fundustry

Antea Participaties VIII neemt een minderheidsbelang in Fundustry, een landelijke speler in (avontuurlijke) bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, kinderfeesten en familiedagen. De activiteiten die worden aangeboden zijn onder meer paintball, quadrijden, driften, escape rooms en city games.

Fundustry is opgericht in 2009 door Harry van den Berg (30) en Martijn van den Bout (30) en organiseert op 8 locaties in Nederland en België (avontuurlijke) bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, kinderfeesten en familiedagen. De activiteiten die worden aangeboden zijn onder meer paintball, quadrijden, driften, escape rooms en city games.

Fundustry opereert in een groeimarkt, waarin veel zelfstandig ondernemers die één locatie exploiteren, actief zijn. Fundustry is een van de weinige professioneel georganiseerde partijen met een substantiële omvang. Groeimogelijkheden zijn onder meer de opening van nieuwe vestigingen of overname van locaties/concurrenten, een verbreding van het productaanbod (mogelijk door overnames) en optimalisering van de bezettingsgraad op de bestaande locaties. Met die gedachte is er gezocht naar een partner die de verdere groei zal helpen versnellen.

Achtergrond | Kerngegevens

Transactie: Fundustry Events

Koop/verkoop: Verkoop

Rol Marktlink

Marktlink Fusies en Overnames B.V. heeft Fundustry begeleid tijdens het gehele verkooptraject: de strategieplanning, het opstellen van het informatiememorandum, de waardebepaling, het identificeren en benaderen van geschikte kopers, het identificeren en vaststellen van toekomstige targets, het voeren van onderhandelingen met geïnteresseerde partijen, de begeleiding van het due-diligencetraject, het uitonderhandelen van de koopcontracten en het begeleiden van de notariële afronding.

Resultaat en toekomst

Een minderheidsbelang (48,8%) is verkocht aan Antea Participaties VIII, een hands-on investeringsmaatschappij met veel ervaring in het verder professionaliseren en uitbouwen van ondernemingen. Martijn en Harry blijven het management voeren en behouden een belang van 51,2% in Fundustry Group B.V. (ieder 25,6%). Gezamenlijk met Antea en een nog aan te stellen Raad van Commissarissen zullen zij de komende jaren Fundustry verder ontwikkelen.

Quote klant

“Marktlink heeft ons uitermate vakkundig begeleid in onze zoektocht naar een partner die past bij ons en onze bedrijfscultuur. Remon Lustenhouwer heeft namens Marktlink op zeer prettige en intensieve wijze het traject geleid waardoor wij als ondernemers ook goed door konden gaan met onze dagelijkse werkzaamheden. Het gehele proces hebben wij als zeer plezierig ervaren.”

Fundustry Events

Groene Heuvels 1

http://www.fundustry.nl

085-8888581

Deel dit praktijkvoorbeeld

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: